2022-05-19
抗疫疲劳嘅我,决定要大吃大喝一番! 印象中第一间立鮨喺尖沙咀, 𠮶阵应该系香港第一间嘅立食寿司店 新开𠮶阵试过一次 都唔错 𠮶晚Coffee 喺我地隔离枱~~ 好快就开左几间分店, 今次黎到荃湾。原来呢间有位坐见到个牌有水母刺身⋯ 点左黎试下😂😂水母究竟系咩味一份有16-20件 有个醋汁点住一齐食 ,好freshhh 口感几得意 爽得黎带点烟韧 我系左口鱼边迷⋯ 所以每次食亲日本嘢都必点不负所望,鱼油味香不至于入口即溶,有啲咬口赖尿虾蟹膏樱花虾寿司成条赖尿虾唔使拆肉咁成粒扒超爽加上有少少樱花虾吊一吊味 鲜味再出啲带子寿司,带子够大只,味道够鲜甜伊佐木寿司系斑鱼嘅一种,肉质细致,鲜味十足萤光鱿鱼寿司平时屋企人间唔时都会买盒萤光鱿鱼返屋企食,当系餐食小食同埋送酒一流! 萤光鱿鱼好爽口配埋酱汁好夹 呢个大拖罗寿司不得了入口即溶,油甘香充斥着成个口腔配埋少少葱冇咁油腻 巧巧吃!三文鱼子多到泛滥好鲜甜爽口弹牙 除咗寿司,都叫咗串烧呢串系牛舌心~ 好香好爽口, 牛油漏晒出黎 极邪恶😈😈 食左咁多野,有得坐慢慢食 饮返几杯绿茶消下滞,确系舒服过企喺度嘅
好快就开左几间分店, 今次黎到荃湾。
原来呢间有位坐
见到个牌有水母刺身⋯ 点左黎试下😂😂
水母究竟系咩味
一份有16-20件
有个醋汁点住一齐食 ,好freshhh
口感几得意 爽得黎带点烟韧
我系左口鱼边迷⋯ 所以每次食亲日本嘢都必点
不负所望,鱼油味香不至于入口即溶,有啲咬口
赖尿虾蟹膏樱花虾寿司
成条赖尿虾唔使拆肉咁成粒扒超爽
加上有少少樱花虾吊一吊味 鲜味再出啲
带子寿司,带子够大只,味道够鲜甜
伊佐木寿司
系斑鱼嘅一种,肉质细致,鲜味十足
萤光鱿鱼寿司
萤光鱿鱼好爽口配埋酱汁好夹
呢个大拖罗寿司不得了
入口即溶,油甘香充斥着成个口腔
配埋少少葱冇咁油腻 巧巧吃!
三文鱼子多到泛滥
好鲜甜爽口弹牙
除咗寿司,都叫咗串烧
呢串系牛舌心~ 好香好爽口, 牛油漏晒出黎 极邪恶😈😈