2018-06-27 2047 浏览
Birthday week 老板请食饭,见 Facebook 最近俾呢间新开嘅日本烧肉店洗板,梗系成机屈老板请啦。Lunch set 有 17 款选择,太多嘢想试,好贪心咁三个人叫咗四个 set,叫咗最贵的 Premium Grilled A5 Kuroge Wagyu Beef Set $598, Selection of Grilled A5 Kuroge Wagyu Beef Set $498 x 两份, 同埋 Gyukatsu Curry Set $260.听服务员讲佢地啲和牛黎自日本不同地方,今次黎同下次黎都未必一样,今日啲和牛来自鹿儿岛,我地挂住食都唔记得咩部位喇,总之全部都入口即溶,非常柔软,肥而不腻。Premium Grilled A5 Kuroge Wagyu Beef Set 有一块叫 Noharayaki 大大块的薄牛肉片,由专人帮客人烧,喺烧炉上来来回回扫几下就食得,捞埋蛋浆一齐食,滑到不得了。其他几个部位各有不同口感,全部都好正。Gyukatsu Curry Set 个咖喱汁好浓味,唔单止系汁,仲有大量一丝丝的牛肉,捞饭一流。听讲 dinner omakase

听讲 dinner omakase 仲正,下次要试下。
1982 浏览
2018-06-26
庆祝纪念
生日
  • Premium Grilled A5 Kuroge Wagyu Beef Set