2022-06-12
➡️食尽旺角之多国菜 — 桔梗 Jie Genge—————————————————————桔梗位于旺角砵兰街,餐厅提供多国菜式,而餐厅嘅装饰吸引,走文青路线,面积大同楼底高,坐位摆设宽松,好适合朋友聚餐或者情侣约会最近喺桔梗既社交媒体得知,餐厅出名嘅寿喜烧套餐做埋六月就会转其他菜式,所以今次就叫左寿喜烧套餐🥩🔸 寿喜烧双人套餐A (全和牛) $728套餐包左250g黑毛和牛丶2只日本籣王蛋丶野菜拼盘丶同白饭连饭素(任添)🍚 套餐有两种食法,第一种系烧和牛,Order完后会有店员讲解同示范点样烧和牛,牛肉系烹煮嘅时候除咗会落寿喜烧汁,仲会加上黑糖😋 黑毛和牛沾上籣王蛋蛋浆🥚后,食落后有入口即溶既感觉,好食而第二种食法就系落汤,落埋剩低嘅和牛加上蔬菜拼盘🌱 蔬菜食落新鲜,同汤底好match😆🔸 🥤日日燕麦奶摇(芒果) $58芒果milk shake足料,酸酸甜甜几好饮😛💭Overall comment:黑毛和牛食落正,而且成个寿喜烧嘅配搭好食,不时亦都会有店员留意你嘅需要,想去食嘅朋友就记得系六月完之前去book位食啦!—————————————————————店舖地址: 桔梗 (旺角)旺
—————————————————————
🔸 寿喜烧双人套餐A (全和牛) $728
🔸 🥤日日燕麦奶摇(芒果) $58
芒果milk shake足料,酸酸甜甜几好饮😛
💭Overall comment:
—————————————————————
店舖地址: 桔梗 (旺角)
旺角砵兰街160号地下至2楼
营业时间: 星期一至日 12:00 - 17:00 & 18:00 - 02:00