2023-04-14
食过好多任食放题烧肉,暂时食过最念念不忙既都系萨摩和牛,要食到萨摩和牛既地方唔多,咁啱屋企附近有一间牛舞,复活节后个人blue blue地,就去食下萨摩和牛烧肉放题再追加涮涮锅。系我地出去放题区拎饮品时,职员已经送上牛舞拼盘,各类型既牛(日本萨摩、澳洲乐天、美国Prime同安格斯)、猪、鸡都会各上两件俾大家试下。老实说都唔系好分到啲牛,唯独净系认得件萨摩牛啲油脂特别靓🙈哩到用App落单,首轮都系各款萨摩牛黎一件先。佢啲牛有分无调味、有烧汁同韩式辣汁。由于牛味本身好重,无调味其实烧完都重油脂香,仲可以沾佢地既烧肉汁/柚子醋,已经够晒味。个人钟意用柚子醋多啲。牛舞最开心既位系咩都有得食,我地除左烧肉仲有烧海鲜,大推佢个矶烧鲍鱼、虎虾同鱿鱼圈。另外我地仲有叫刺食同炸物。刺食款式都多,有甜虾、三文鱼、带子、墨鱼、北寄贝、鲷鱼。个人觉得都好好食。再叫左软壳蟹同虾天妇罗,正🤤唔好忘记仲有个煲!煲主力都男朋友食,叫左和牛、豚肉,用火锅就会无咁重油脂,肉味再出啲。其实仲有好多野想食,但已经食到超饱,最尾都系叫多两块萨摩牛埋尾🙈 真系好好食🙈🙈 最后既最后梗系唔少得甜品,哩到雪条好多款,拣左朱古力脆皮雪
最后既最后梗系唔少得甜品,哩到雪条好多款,拣左朱古力脆皮雪条,超完满既晚餐。
顺带一提哩到职员好好,收碟好快,见我地烧到差不多又会主动帮我地换网,服务又好,啲牛又好,虽然萨摩牛set明显贵过其他set一截,但佢质素系绝对对得住个价钱🥹