2018-09-27
环境餐厅系旺角同油麻地嘅中间,距离地铁站都唔算远。餐厅环境都几干净。我系平日夜晚去,都唔算小人,但因为有两层,所以坐得唔挤迫。 食物1)安东元祖奶奶鸡(半只)评分:8/10这碟奶奶鸡比想像中大碟,一上菜就闻到好香,令人好想快啲试。奶奶鸡有啲似鸡煲,个汁好浓郁。平时食类似的菜式,最怕系鸡肉肉质硬而干,但这个鸡肉很滑,而且很入味,份量不少,两个人食足够有余。另外奶奶鸡还有节瓜、萝卜、薯仔、节瓜,同样系好入味,食落味道浓郁。萝卜薯仔就跟平时的无大分别。另外这碟菜式里面亦有粉,但粉的份量唔算多,有啲可惜,因为粉十分入味,所以好好食!但最后食落,底的鸡肉和配料可能太多汁,所以有少少咸。但整体而言,仍然很推介大家试下这个奶奶鸡。2)芝士拉丝卷 评分:9.5/10芝士拉丝卷系韩式寿司的进化版,一碟有八旧。入面有青瓜、炸餐肉等,卷的外围是一片芝士。拉丝卷有沙律酱可以配搭,个人认为点沙律酱更好食。本来以为食落可能会有啲济,点知块芝士同个寿司好配搭,冇平时食芝士菜式咁济。拉丝卷都算清新,食几啖奶鸡就食一口芝士拉丝卷就最好,可以中和一下奶奶鸡的浓味。3)锡兰柠茶当日店员同我地讲只要like餐厅Faceb
食物
1)安东元祖奶奶鸡(半只)评分:8/10
2)芝士拉丝卷 评分:9.5/10
3)锡兰柠茶
当日店员同我地讲只要like餐厅Facebook就会送锡兰柠茶。锡兰柠茶都唔错,唔会好甜,送奶奶鸡一流。
经理和店员都好好礼貌,由欢迎我地入座到我地离开,都好亲切,有介绍可以随便加水,方便客人。