2020-03-24 87 浏览
时代广场麒麟艺馆装修环境华丽,有气派! 店员态度非常有礼亲切, 主动介绍餐厅推介, 茶嘅选择都有几多!有四至五款,我开咗一壶桂花乌龙, 甘甜清香!好正, 回甘感觉非常强烈。鲍汁花胶捞饭, 花胶系麒麟馆嘅重点菜式! 果然住得非常嫩淋! 肉质丰厚,口感爽脆!鲍汁浓浓挂在花胶外围,超入味! 花胶嘅片数几多而且几厚,送饭一流呀。 饭上有木鱼丝做 topping, 更带鲜香!层次感突出!虾饺和烧卖, 虾饺皮烟韧有弹性, 虾肉亦非常新鲜,虾肉坚系弹牙!馅料有笋更为爽口!好爽好爽。 配上特制辣汁,超级惹味。烧卖挺身,啖啖肉, 猪肉嘅肥瘦比例控制得非常好,和牛生煎包, 卖相可爱! 内层嘅和牛肉相当浓味, so far呢几样款式性价比非常高!赞得一赞。