2023-09-08
餐厅入面嘅装修好有气派,门口天花挂咗好靓嘅灯笼,仲有d桃花,扮成桃花园安排咗坐喺大房入面,同时都有其他人。张枱好大,电视都好大。叫完野食之后,员工捧咗个九宫格入黎,系火锅嘅酱料,分别有9样野,全部都系万寿无疆茶杯。有炸蒜,生蒜,莞荽,葱,麻酱,豆板酱等。中间系餐厅厨师自炒嘅xo酱。呢度酱连茶界每人$20一上个锅,wow,好似皇宫食饭咁,两边嘅手柄系龙头黎,好大个锅。我地拣咗药膳花雕醉鸡锅汤底,个锅上枱嘅时候未放鸡入去,饮咗佢个汤底先!好浓厚,好重药材味劲养生,好钟意饮呢d汤,未食野先饮咗几碗~熄火,然后花雕醉鸡用滚汤浸10分钟浸熟,唔洗开火。浸完鸡,汤底食落仲有d酒香,好正,成个汤都提升咗,鸡刚好熟然后好滑身,大家必叫醉鸡!手打墨鱼滑好大兜,自己想食几大旧就不几大旧落去,好弹牙又爽口,大力推介必食!猪肉丸系全猪肉,超弹牙!平时好少食丸类,因为好多粉,呢个食到有少少筋位但唔un, 全猪肉!大力推介必食!豚肉韭菜饺每只饺都涨卜卜,食落韭菜味好重!一咬落去阵味爆出黎!好似未试过食到咁重味嘅饺红糖流心糍粑咬落好似年糕,因为入面系红糖同糯米,同年糕嘅成份一样,外面系炸嘅。咬开咗,入面嘅糖流晒出黎
安排咗坐喺大房入面,同时都有其他人。
张枱好大,电视都好大。
我地拣咗药膳花雕醉鸡锅汤底,个锅上枱嘅时候未放鸡入去,饮咗佢个汤底先! 好浓厚,好重药材味劲养生,好钟意饮呢d汤,未食野先饮咗几碗~
豚肉韭菜饺
红糖流心糍粑
咬落好似年糕,因为入面系红糖同糯米,同年糕嘅成份一样,外面系炸嘅。咬开咗,入面嘅糖流晒出黎!食完会有少少漏,人多嘅话人一旧就刚刚好。