2019-09-01
本身无打算写食评, 所以无影到相 (请见谅)九龙东朋友突发话想去BBQ, 最近九龙东的就是西贡啦, 连位都订埋, 咁想去就去下啦多年前已来过好几次, 不过自装修后就没来过了!朋友揸车来, 以为是包烂地泊车, 架车去到门口, 已经有人招呼, 叫我地向住直路入, 但是一直没有说明是要收费的入去到, 有位阿叔先讲"$20/小时", 原来佢地嘅烂地停车场只系星期一至五比BBQ人士免泊, 六日系要收费, 我地觉得有点被骗嘅感觉, 我去过几个BBQ场通常都包泊车架啦, 因为已经比咗入场费啦嘛原来入场费又分区黎收, 都真系几搞笑嘅, 以星期六日来说, $218是基本, 坐起露天, 无蓬遮头, 包起炉想有蓬遮头, 又对住海景的, 就当然每人要加多少少 (夜妈妈其实乜都睇唔到啦, 海景...)最近最靓的室内玻璃屋有风扇的, 连个炉上面系包埋网, 就当然最贵啦, 因为呢排D天气阴晴不定, 下午刚先又落完雨, 而搞笑的拣好咗"地区"后又唔可以改, Upgrade都不能, 又怕落雨嘅我地, 于是拣咗有蓬的海景位眼见人地有网烧, 于是问职员, 原来又要收费架㖞, $68/套, 包网及夹 (更加觉得....一早就
多年前已来过好几次, 不过自装修后就没来过了!
眼见人地有网烧, 于是问职员, 原来又要收费架㖞, $68/套, 包网及夹 (更加觉得....一早就应拣定玻璃屋, 因为加加埋埋都差不多)
而食物质数都系好一般, 有蕃薯同粟米, 但眼不见到有锡纸, 唔知点食
而所谓任饮的是汽水机, 如要枝装, 罐装的就麻烦自费again啦~
其实都系同一个烧烤场, 要区分咁多唔同收费, 都几辛苦! 食物质数只可说一般, 好多都系普通野