2023-11-14
想揾一间特色既餐厅同朋友食饭,于是我地就入屯门点「秋香」,听个名已经好特别。秋香个名好中式,但入面既感觉系日式复古居酒屋~多左一种反差萌,店内有星爷日明句「别人笑我太疯癫,我笑他人看不穿」绝对系打卡位😎🤟🏻但店内播既系日文歌🤣个感觉好得意~我地叫左4个set⭐️真.牛舌心煲仔饭($208)佢地既煲仔饭系必点之一,牛舌切到细细粒有口感但唔韧,加埋鸡蛋洋葱葱花等配料加埋佢煲仔饭既酱汁捞埋一齐真系好好食而且仲有饭焦无得顶😋我地食完再将另一个set既饭倒落去捞都仲好够味😋⭐️冬阴功大虾蟹肉手工意粉($88)冬阴功意粉出面唔多有,一于试试佢,手功意粉好弹牙,意粉好足料,好多只大虾,冬阴功酱唔会太辣,怕辣人士都食得🫶🏻成个意粉味道都好夹好出色😋⭐️秋香串烧盛($148)串烧盛入面有「牛肋骨,日本猪腩肉,鸡翼,菠车厘茄」猪腩肉真系好好食!肥而不腻,调味岩岩好~好食!牛肋骨都唔会太靭,好香牛味同有咬口🥰鸡翼都烧到好香脆🤩菠萝同车厘茄好Juice 好甜😋全部都好够味,唔洗额外点调味。我地就系将呢个set既饭放埋落真.牛舌芯煲仔饭到捞,都仲系好够味!正⭐️太阳蛋烟肉薯饼牛角包窝夫配薯条($98)牛角包窝夫本身都好
我地叫左4个set
⭐️真.牛舌心煲仔饭($208)
⭐️冬阴功大虾蟹肉手工意粉($88)
⭐️秋香串烧盛($148)
串烧盛入面有「牛肋骨,日本猪腩肉,鸡翼,菠车厘茄」
猪腩肉真系好好食!肥而不腻,调味岩岩好~好食!
牛肋骨都唔会太靭,好香牛味同有咬口🥰
鸡翼都烧到好香脆🤩菠萝同车厘茄好Juice 好甜😋
⭐️太阳蛋烟肉薯饼牛角包窝夫配薯条($98)
牛角包窝夫本身都好钟意食,夹住鸡蛋烟肉蔬菜,好味😋薯条好香脆唔会淋滋滋~
每个set都会跟沙律同面豉汤同野饮架🫶🏻
食完留返张单,下次仲可以夜晚当七折用(不过唔知优惠做到几时,记得要问下)☺️