2019-10-04 505 浏览
今日放工又谂唔到食咩于是系商场周围行下揾食,行行下见到呢间野有人派优惠券仲可以即时用,折扣85折,见咁抵食就入去入面试下啦☺️张优惠券要落单前出示,落完单佢又比返我地,话可以下次再用,咁要睇下食完有冇下次先🤨跟餐有饮品送,我地叫左白桃汁绿茶同埋珍珠奶茶,两杯都微甜少冰,佢系真系做到微甜同少冰架,呢个唔系废话呀,真系好重要架,因为好多铺头都做唔到,系意见接受,态度就照旧!跟餐可以加$12叫个小食,我地就叫左清汤萝卜。好明显佢个汤系一啲都唔清架!仲饮落好香浓,不过应该落左味精唔敢饮太多,试个味就算。见个汤咁浓以为萝卜都会好浓味啦,点知又唔系,个汤阵味只系系萝卜表面入唔到入面,但萝卜系淋身好食既。呢碗系麻酱捞面,本身我地打算叫两个汤面,但个店员极力推介食捞面,咁我地就转一个试下,点知真系超好食!超好食!超好食!(重要既要讲3次😂)个酱有好香花生味,面质烟韧好咬、软硬适中,仲要啲汁挂到上个面到,非常入味!见到番茄汤又忍唔住叫左个试下,个汤饮落系萝宋汤阵味,以为佢又会好似捞面咁入味,点知完全相反,汤汁挂唔到上个面到,有少少失望。当然仲有主菜啦!佢系盐酥鸡块,炸到外脆内滑,一啲都唔会干身,但味道偏淡

当然仲有主菜啦!佢系盐酥鸡块,炸到外脆内滑,一啲都唔会干身,但味道偏淡,唔够野味;而配菜方面有薯条三条😂都系脆身实心,唔会食空气咁,但就冇番茄酱,始终差啲野咁。

呢个系日式桂花叉烧,其实系东坡肉啦,汁香入味,肉片薄身,有几块仲有软骨食🤤,而佢个配菜糖心蛋,睇落个边好似熟左少少但食落又唔觉,刚刚好👍🏼

折左之后足足平左$24.6,差唔多可以食m记最平个餐呀!两个人食平均每人都系$70,仲要系每人一杯特式饮品仲有个小食☺️食到好饱饱。
  • 麻酱捞面