💖内地连锁精酿酒馆猫员外开到黎香港啦,而家唔使过关系港岛都饮到!而家仲做紧多买优惠,买6罐或者25罐有额外优惠,自己饮或者同朋友仔cheers都适合~1️⃣精酿啤酒/无酒精饮品💖有多款选择,包装可爱,menu清晰列名每款嘅特色同口味,唔惊拣唔到心头好。啤酒唔经过滤,充分保留活性酵母,口感品质类同draft craft beer。我就同朋友试左呢6款👇🏻:🔸桂花小麦:麦子🌾香味混合清香桂花味,入口带热带水果酸甜香,泡沫丰盈绵密🔸桃宝:蜜桃味香甜得黎唔会过腻,配合啤酒嘅甘同气泡感合适,好易入口,系大家都会like嘅唔出错款!🔸柏林召唤:我嘅最爱,味道清新爽口,带果香得黎啤酒既有嘅甘醇麦香唔会被盖过🔸葡萄熟了:入口好似饮紧提子味果汁,带水果甜味,新手都适合🔸星仔:IBU高达40嘅一款,但又系店舖最受欢迎👏🏻嘅,加入多种啤酒花,入口带多种热带水果香,虽然比其他款嘅酒苦味会更重,但精酿手法柔和左苦味,无想像中咁难入口🔸酒花气泡水:无酒精饮品,入口带天然酒花香味,口感非常轻盈,气泡感好消暑!2️⃣Chessy time🧀💖要左啲佐酒小食搭配,两款芝士French brie同smoked mozzarell

1️⃣精酿啤酒/无酒精饮品

🔸葡萄熟了:入口好似饮紧提子味果汁,带水果甜味,新手都适合

2️⃣Chessy time🧀
💖要左啲佐酒小食搭配,两款芝士French brie同smoked mozzarella搭配酥脆饼干,味道咸香,仲有杏仁、提子干等丰富口感。

💖位置系石板街度,方便得黎好适合打卡,气氛唔错职员态度好,产品同杯都系冻柜度一目了然,非常方便。