2024-08-05 439 浏览
📍 木屋烧烤 - 旺角收工之后,偶然都会想同啲朋友聚下旧~一齐饮番杯🍻最后系内地就有一间好岀名的木屋烧烤过江龙,直踩入香港🇭🇰番内地玩,我都会成日食木屋串烧🍢香港同内地既食物质素同味道👅都好有分别~感觉香港的系辣啲🌶️但内地有室外同室内座位可以拣,香港只有室内,岩唒怕热又想食辣的我🌶️🌶️🌶️✨ 金牌羔羊肉串羊肉膻香唔烈,而且啖啖肉🐑✨ 烤鸡脆骨香辣咸甜交集,入口一时软糯一时爽脆,十分之有趣😁✨烧生蚝肥美饱满嘅生蚝铺满蒜蓉同辣椒~一口咬落去啲生蚝已经爆晒汁~充电蒜蓉味同辣味既生蚝好吸引🦪真系好正😊✨烤士豆片脆到好似食紧薯片一样🫶🏻有辣味又带有薯仔香味🥔✨ 白干鱿炒米粉好有镬气,而且唔会油腻!炒得唔干唔湿,味道刚好!沾少少辣椒酱🌶️更好食😋✨ 鲜酿良大麦皮尔森食烧烤,当然要饮啤酒🍻成渣黎吧~饮胜🍻干杯🍺呢一只啤酒系木屋嘅招牌👊🏻好重小麦味,就算饮多几杯都唔会饮到有苦涩味,好清新,带点甜,就算系女仔都好容易入口🍻✨ 香辣毛豆饮啤酒当然要有小食坐镇~香辣毛豆系必须嘅!每饮一啖啤酒再食几粒毛豆,不知不觉就已经食晒!

📍 木屋烧烤 - 旺角

收工之后,偶然都会想同啲朋友聚下旧~
一齐饮番杯🍻
香港同内地既食物质素同味道👅都好有分别~

✨ 金牌羔羊肉串
羊肉膻香唔烈,而且啖啖肉🐑

✨ 烤鸡脆骨
香辣咸甜交集,入口一时软糯一时爽脆,十分之有趣😁

✨烧生蚝
肥美饱满嘅生蚝铺满蒜蓉同辣椒~
一口咬落去啲生蚝已经爆晒汁~
充电蒜蓉味同辣味既生蚝好吸引🦪
真系好正😊

✨烤士豆片
脆到好似食紧薯片一样🫶🏻
有辣味又带有薯仔香味🥔

✨ 白干鱿炒米粉
好有镬气,而且唔会油腻!
炒得唔干唔湿,味道刚好!
沾少少辣椒酱🌶️更好食😋

✨ 鲜酿良大麦皮尔森
食烧烤,当然要饮啤酒🍻
成渣黎吧~饮胜🍻干杯🍺
呢一只啤酒系木屋嘅招牌👊🏻

✨ 香辣毛豆
饮啤酒当然要有小食坐镇~
香辣毛豆系必须嘅!
每饮一啖啤酒再食几粒毛豆,不知不觉就已经食晒!