内地很红的姚姚酸菜鱼来到香港人气依旧,今次来到铜锣湾分店晚餐,味道和内地分店一样咁好食,菜单上更丰富,除咗佢最出名嘅酸菜鱼、仲有提供北京填鸭和酸菜鱼双拼自选,男女老幼都啱食!姚姚酸菜鱼(2人份)佢个汤头好鲜甜,超级重蒜蓉味、浓浓的酸菜味和麻香味,好开胃好正!而鱼肉特别选用多肉少骨的鲈鱼制作,令到您食落去更爽滑弹牙,真系好好食!麻辣香锅(嫩牛肉、脆皮肥肠、鸡软骨、猪腩肉、炸豆皮)店家加入好多芫荽,干辣椒和花椒去炒,令到成个香锅好麻香好辣好惹味,佢最少要拣5样菜去捞,我推荐嫩牛肉,炸豆皮同鸡软骨,嫩牛肉好爽滑,好嫩口又唔肥腻,配上麻辣香味好爽好正!豆皮炸到好香脆,捞上麻香汁好入味!鸡软骨都系必点,炸到金黄香脆,外酥内脆,配啤酒最正🍻

姚姚酸菜鱼(2人份)

麻辣香锅
(嫩牛肉、脆皮肥肠、鸡软骨、猪腩肉、炸豆皮)

2023-08-15
  • 麻辣香锅