2016-08-04
对于可爱既主题餐厅,小妹一向好有兴趣,不过,有时好惊d食物系得个样 但寻晚来到呢间布甸狗cafe 探下路,味道系有惊喜啵!铺位好易揾,一出sogo出口转右,其实算系so go楼下?! 要落楼梯,条楼梯都好有心思架!拣食物既时候,小妹都系比较中意食饭,所以两碟都系饭 拣左第一样,真系因为佢有大大个样椰汁鸡肉咖喱外貌唔洗讲啦,打卡影相一流,伴菜都好有心机好靓咁又心形又星形 (不过心里一问,咁样切食材系咪会浪费d 😶)食落真系哗一声,个汁有泰国风味,但唔辣,味道系见得人啵,唔系得个样另一样系香港限定既款式,酥豚饭 【简单d讲,即系咕噜肉】味道唔差,要视乎个人口味,因为小妹同男友觉得酸度较高,无咩甜味 不过酥炸豚肉几好食 但相比起椰汁饭,呢款个饭身比较硬同实,唔知系咪因为要坚挺住个造型 (就系揾个pat pat 对住你)跟住仲叫埋个甜品,可以叫起。餐牌入面有几款食品会随餐送赠图入面只布甸狗狗杯仔 小妹觉得佢好可爱,虽然未谂到可以装咩 讲返个甜品,卖相又系一流! 味道方面个人觉得非常好食 个Pancake 上层系朱古力粉,中间有cream 有朱古力浆。 只布甸狗狗杯入面就系糖浆。第一淡
铺位好易揾,一出sogo出口转右,其实算系so go楼下?! 要落楼梯,条楼梯都好有心思架! 拣食物既时候,小妹都系比较中意食饭,所以两碟都系饭 拣左第一样,真系因为佢有大大个样
椰汁鸡肉咖喱
【简单d讲,即系咕噜肉】
讲返个甜品,卖相又系一流!
第一淡试过唔加糖浆,味道普通,朱古力味都突出。之后加糖浆,成个味道唔同哂 食落唔会好济,又唔会太甜 同场加映,原来糖浆倒落顶层朱古力粉到,系沟唔埋,然后一粒粒好似珍珠咁冼返落来,好有趣
因为我地系 walk in ,见到d坐椅有布甸狗狗样既,本来想坐过去,但职员话系订左枱既先有。
星期一至五可以预先订枱喔
另外留意 堂食限时90 分钟
影相打卡必备
餐厅入面有大中细既公仔或咕,职员会主动拎比你,揽住来同碟靓靓饭一齐影,无得输! 最后埋单,讲真就唔系平架啦,同一样食物无左布甸狗可以唔洗呢个价钱
不过女孩子或同女朋友仔来,又影相又食,内外兼备既食物就都算值得呀