2019-05-21 3715 浏览
今次母亲节,想揾一间有特色的餐厅庆祝一下,始终未试过一家人一齐食蒸气海鲜。蓝地以前行过经过好多次依间天聚源,门面装潢系日本风,一直以为系食啲普通日本刺身,定食个啲,冇乜点吸引到我留步。后来听住蓝地嘅朋友介绍,原来佢地系做蒸气海鲜,一于试下好吾好食先行到入去原来系超大的,有个户外埸,冬天坐出面应该好有气氛,夏天就吾好了,想热死嘅话可以试下嘅。依个系室内有冷气,地方都好宽敞嘅。今次我地拣左坐室内,因为个日好热我地5个人,拣左个4人海鲜套餐另外再加左啲日式串烧牛舌好厚身好好味,鸡翼烧吾错,不过吾够香口。另外仲叫左炸鸡软骨,吱豆,芝士圈鸡软骨:调味几好,只系炸粉有啲厚,有啲适中吱豆:好难整得难食,除非本身吾中意食芝士圈:Good海鲜好鲜甜,平均水准高,价钱比出面平好多,今日人均250左右特别要赞个个蕃薯蚬,鲜甜爽口,多肉下次会单叫多几只珍珠蚬,好咸呀有好多只,每一粒都好似食紧海水咁,不过系海鲜本身嘅问题尼。我吾中意服务都吾错,虽然吾系帮你蒸埋嘅,全部系自助的,但当你有需要时,店员都好主动去帮你水可以任饮,其它饮料计钱,有罐椰子汁好难饮🤢🤢🤢仲要贵23蚊,千其吾好中招,但我冇影到,哈哈。锅底系粥

依个系室内有冷气,地方都好宽敞嘅。
今次我地拣左坐室内,因为个日好热

我地5个人,拣左个4人海鲜套餐

另外再加左啲日式串烧

牛舌好厚身好好味,
鸡翼烧吾错,不过吾够香口。

另外仲叫左炸鸡软骨,吱豆,芝士圈

鸡软骨:调味几好,只系炸粉有啲厚,有啲适中

吱豆:好难整得难食,除非本身吾中意食

芝士圈:Good

海鲜好鲜甜,平均水准高,价钱比出面平好多,
今日人均250左右

特别要赞个个蕃薯蚬,鲜甜爽口,多肉

下次会单叫多几只

珍珠蚬,好咸呀

锅底系粥,最尾食埋一定够饱的

埋单千一左右。