今日天气冻冻地,男朋友仔又想食粥就带佢食鸡粥。见OpenRice 咁多好评就入左呢间元朗新记,点知恶梦发生,生命受到威胁。好地地落单叫左一碗鸡粥,一碗云吞面,系餐枱下拎左2对筷子,2支匙羹放系杯水洗下。全场唯一男侍应无啦啦走黎拎走左系水杯入面果2支匙羹,就话「阵间上鸡粥同云吞面会有汤羹一齐上」Ok 嘅,佢话到时有咁完全无问题啦❗️点知上鸡粥无汤羹,连一支普通匙羹都无‼️咁我地就问番果位男侍应,无匙羹wo😅个果男侍应好无礼貌大声呼喝「你讲咩呀?」果一刻真心觉得有生命上嘅威胁,我地系佢嘅舖头入面唔知会发生d咩事。男侍应系柜桶拎另一枝匙羹我地。心谂咁你一开头收嚟做咩?无论点都唔洗咁恶对个客挂,明明当初冷醒拎走人地枝匙羹系佢,成个过程佢一句sorry都无👎🏻 感觉好差,食乜都无味啦。其实对于一班新客人/隔左好耐再黎食真系唔会知/记得鸡粥/云吞面有匙羹一齐上。餐厅为左咁小嘅事成件事(佢无端端收起客人嘅匙羹)将自己做错嘅事拎客人出气👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻,严重破坏客人到餐厅用膳嘅心情,令人反感☹️今次完全俾钱买难受‼️如果一间有6间分店嘅餐厅,连2枝匙羹都咁紧张唔俾人用,惊洗多只,建议番 贵餐厅唔好放d餐具出黎

Ok 嘅,佢话到时有咁完全无问题啦❗️

点知上鸡粥无汤羹,连一支普通匙羹都无‼️

咁我地就问番果位男侍应,无匙羹wo😅

如果一间有6间分店嘅餐厅,连2枝匙羹都咁紧张唔俾人用,惊洗多只,建议番 贵餐厅唔好放d餐具出黎俾客人自助,你地又唔洗惊人地拎多餐具出黎,又唔会无啦啦收起disturb个客。
2023-01-07