2023-03-02
今日去旺角行街经过呢间火锅店,见到餐厅环境都几企理,就决定入去试吓啦!呢间火锅店开业唔系好耐,但系见到佢嘅装修等等都好花心机,连电磁炉头碗碟都系印晒自己餐厅名!💓即炸紫菜响铃呢度嘅响铃系即叫即炸,劲好食‼️同平时火锅店嘅响铃真系好唔同,入口有豆香,口感又松脆💓嚟到一定要嗌!一定要嗌!一定要嗌!重要的事情,要讲三次‼️滚得饱(二人餐)套餐包咗四款汤底可以拣,我哋今次就拣咗沙嗲同埋芫荽皮蛋锅,就算系鸳鸯锅都唔需要另外加钱几抵㗎!沙嗲汤底非常之入味,又唔会过咸👍🏻芫荽皮蛋汤就比较清一啲,攞嚟渌菜𠮶啲感觉上就会比较健康,一样真系好入味,劲多芫荽,啱晒我呢啲钟意食芫荽嘅!入面皮蛋嘅数量都唔少㗎,一样好入味可以攞埋上嚟当𩠌咁样食~四只新鲜海虾、六至八只花甲海虾非常之新鲜,肉质爽口弹牙,唔需要另外点酱油已经好鲜甜,花甲就留住海水嘅香味,只要轻轻点少少豉油就已经好好味!💓💓手包韭菜饺四粒韭菜饺粒粒都大大粒,每一粒都有非常多韭菜!鲜甜手打鲮鱼滑鲮鱼滑嘅份量都好多,可以整到15至20个!鲮鱼肉都好新鲜,唔会有鱼腥味,肉质都几结实!👍🏻山根又系劲足料,一个餐一大兜!唔使同隔离嘅朋友争~赞岐乌冬呢一只乌冬比较幼身
即炸紫菜响铃
嚟到一定要嗌!一定要嗌!一定要嗌!
重要的事情,要讲三次‼️
滚得饱(二人餐)
四只新鲜海虾、六至八只花甲
手包韭菜饺四粒
韭菜饺粒粒都大大粒,每一粒都有非常多韭菜!
鲜甜手打鲮鱼滑
山根
又系劲足料,一个餐一大兜!唔使同隔离嘅朋友争~
赞岐乌冬
呢一只乌冬比较幼身,虽然幼身,但系又唔会完全冇咬口,反而幼身一啲挂汤嘅能力更加高,令到乌冬更加可以吸到汤底嘅味道!💓💓👍🏻