2018-10-15
今日入青衣揾fd打机,打到累累地同饿饿地,同佢落街揾下有咩食,由于佢话最近想减肥,咩都唔想食,咁岩经过呢间以素为主题的餐厅,估唔到佢又buy,所以就入左去啦!轮候系统都几先进,留下手机号码,就到的时候会通知,可以趁呢段时间行下街都仲得!餐厅主要分两个部分,第一个是像平常跟店员下单,第二个是半自助形式~最后我地都选左半自助的形式,有个餐可以自己叫,亦都可以自行出去拎野食!其实我都系第一次食全素架(我是食肉兽~),呢间餐厅似乎主打韩式素食,所以对于我来说就更加新奇!虽然说是素食,但食物种类都相当全面,估唔到素食都有甜品,食完完全冇罪恶感。呢度真系白饭任装!装完白饭就当然要加些许配料啦,粟米、菜就当然唔少得啦!
素食汉堡包好令我深刻,中间夹有多种菜肴,就算冇肉都好滋味,真系超级健康!素食自助餐食足90分钟,对于食物种类以及食材的质素,我地都好满意,完全符合到餐厅的主题:朴素生活,提倡健康的饮食放题文化,而且又系平民价钱,对我来说简直是一个全新的感受!或者对于我呢D钟意食放题的食肉兽,呢间餐厅都是一个唔错的选择,十分欣赏!下次一定拉埋我D食肉兽FD子再来食!