2023-02-11
虽然过左十五,但朋友照样派利是,于是就相约系旺角食饭,记得好多年前食呢间餐厅环境系好暗,估唔到依家装修完变左另一个style,好多打卡位!今次坐下层,听讲上层又系另一个style 有无朋友坐上层话我知系咩风格呢?.夏威夷薄饼 $118馅料有火腿,辣肉肠同菠萝配上蕃茄酱系绝配(我唔钟意pizza 有菠萝😂比我挑走唒)Pizza 系薄饼底,一上枱热辣辣脆卜卜,芝士仲可以拉丝,我一个人食左三块😆.日本带子刺身沙律 $58带子鲜甜,沙律用左黑醋调味,开胃又健康.澳洲顶级西冷 $138西冷叫左五成熟,切开仲见到粉嫩既颜色证明无overcook,肉质鲜嫩重牛味,旁边有海盐可以自行调味,薯条热辣辣几脆口再配上沙律菜减少罪恶感😂.墨鱼汁大虾意大利饭 $118本身系叫左墨汁意粉不过比错左饭,唔紧要啦,味道都系一样😂意大利饭软硬适中,但墨鱼味略淡而且太多汁,同样地加入洋葱增加口感,大虾煎过虾肉爽口但再多一只虾会好啲😂.南瓜带子意大利饭配三文鱼 $128意大利饭软硬适中,带有淡淡南瓜味食落好creamy再加入洋葱增加口感,三文鱼新鲜肥美带子鲜甜.益力多梳打 $38唔太饮到益力多味,偏甜.Espresso T
夏威夷薄饼 $118
日本带子刺身沙律 $58
带子鲜甜,沙律用左黑醋调味,开胃又健康
澳洲顶级西冷 $138
墨鱼汁大虾意大利饭 $118
南瓜带子意大利饭配三文鱼 $128
益力多梳打 $38
唔太饮到益力多味,偏甜
Espresso Tonic $38
由于朋友要介甜所以就叫左本Espresso,浓烈 Espresso配上Tonic Water既甜,味道相当平衡
求其特饮 $38
特饮用左士多啤梨,蓝莓,红苺加梳打调制,味道酸酸甜甜