2015-11-29 392 浏览
今日约咗朋友系香港大学探老师,之后就一齐去食饭,天气开始冻啦,就谂起电车路一间食辣既米线!可惜我朋友唔食得辣,不过佢地全部食物都可以选唔辣既好耐无食啦,点知去到,要为入错地方,原来佢地岩岩装修好,一行入去好香好劲既麻辣味。黎到我当然食最爱的猪扒手撕鸡米线我同朋友既米线还有单点的细份单骨鸡翼,上到枱热辣辣好香,鸡翼和猪扒都很嫩口,一咬好易“骨肉分离”,好食,小麻不太辣,但很香口! 猪扒跟以往读书时期食的特别不同,口感味道的确叫人上引啊,特别他们的汤底比过往更浓郁…赞!买单既时候,我问个姐姐系唔系转左手呀?装修完好阔落,坐得无之前咁逼,味道又好食左同以前唔同左既,原来佢地转左师傅,不过系由老板亲自操刀每次吃巴蜀轩的大爱 麻辣米线 麻香味真系好正!钟意食辣一定要试下
可惜我朋友唔食得辣,不过佢地全部食物都可以选唔辣既

黎到我当然食最爱的猪扒手撕鸡米线
我同朋友既米线还有单点的细份单骨鸡翼,上到枱热辣辣好香,

2015-11-27
  • 招牌猪扒,麻辣汤底