2020-10-26
米线🍜 相信好多人钟意食 又唔想再食谭X 于是我就上YouTube睇 好多人都极力推荐食「唯一 云贵川风味」云贵川唔系系当眼大街 而系位于偏僻的横行 从网上得知 原来已经有一段的历史 而且有好多人排队 于是我地6:15pm就去到当天排队的人不太多 等了大约20分钟就可以入座 系排队既时候 职员会出黎问我地今次叫左两碗🥣米线 拣左三味「酸辣+腩肉+炸酱」我本身好怕食腩肉 好怕好肥而且成寸肥膏 但系唯一云贵川啲腩肉好涁 而且一啲都唔肥 值得一题系 炸酱非常出色👍🏻 炸酱份量好多 其实根本系肉碎 可以每一啖米线加埋炸酱一齐食 我终于明白点解咁多人推荐 而且排一个钟都会愿意等 真系好好味😋总括来讲:米线非常出色 可以讲得出系全港最好味的米线 🍜 虽然价钱略贵 但真系真材实料 特别要一提 米线有少许辣 一定要带纸巾😆推荐指数🌟🌟🌟🌟🌟
今次叫左两碗🥣米线 拣左三味「酸辣+腩肉+炸酱」
推荐指数🌟🌟🌟🌟🌟