2024-03-07 91 浏览
我冇谂过最好食嘅米线都可以有第二集😂想知第一间系边间欢迎去我profile揾吓🤣朋友不约而同都觉得佢哋两间并列第一!可能本身冇乜期望,点知出乎意料地好食,令佢系我地眼中更好食左!🤩不过我觉得呢间都好睇个人口味,例如我哋都觉得自己个碗会好食啲,如果我哋食对方个碗嘅话未必会有咁高评价~🤣唔讲太多,即刻揭晓佢攞第一嘅秘密!⭐️秘密在于其汤底!✨ 招牌酸辣汤 $31👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢一个酸辣汤系我食过咁多间米线舖最好食嘅!好钟意佢个汤底够浓味,偏酸小小,好香😍✨青花椒麻浓汤 $33👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢个比较特别!出面都少有,如果钟意食麻香嘅朋友,唔太钟意酸,一定要试下!🥰⭐️面底我地一个拣咗米线,一个拣咗红薯粉,都好食!😋⭐️𩠌 ($8-$10/款)✨卤水鸡翼 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻超级推荐,卤水汁好入味!🤤✨ 萝卜 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻咬落去够晒甜😋✨ 猪软骨👍🏻👍🏻👍🏻✨ 猪红 👍🏻👍🏻👍🏻✨ 腩肉👍🏻👍🏻⭐️小食✨ 蒜泥白肉肉 $27 👍🏻👍🏻佢唔系大家平时谭仔食开𠮶只蒜蓉,比较特别~同埋唔会好多油!可以试吓,同埋佢嘅白肉都唔算好肥腻!☺️✨ 皮蛋豆腐 $25 👍🏻我食开尖椒皮蛋豆腐🤣唔系好习惯佢呢种,佢系同

⭐️秘密在于其汤底!

✨ 招牌酸辣汤 $31👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

✨青花椒麻浓汤 $33👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

⭐️面底

我地一个拣咗米线,一个拣咗红薯粉,都好食!😋

⭐️𩠌 ($8-$10/款)

✨卤水鸡翼 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

超级推荐,卤水汁好入味!🤤

✨ 萝卜 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

咬落去够晒甜😋

✨ 猪软骨👍🏻👍🏻👍🏻

✨ 猪红 👍🏻👍🏻👍🏻

✨ 腩肉👍🏻👍🏻

⭐️小食

✨ 蒜泥白肉肉 $27 👍🏻👍🏻

✨ 皮蛋豆腐 $25 👍🏻

我食开尖椒皮蛋豆腐🤣唔系好习惯佢呢种,佢系同蒜泥白肉一样嘅调味🙈

✨ 菜心 $13 👍🏻👍🏻👍🏻

菜心煮得好淋甜!同埋本身菜心就贵,佢呢个价好抵!😍

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推荐)- 👎🏻(可以唔使试)