2023-08-06
«全港最好食的拉面之一,奇迹拉面» - Mirakuru Japanese Noodles屯门有幸食过一次,跟住佢就结业左,真系等左好耐先等到佢重开呀!屯门食过佢呀猪骨汤底,真心好浓好好食,今次就试吓佢嘅旺角新店🍜🍜 清汤酱油拉面 $79当日猪骨汤卖晒,净返清汤可以选择,估唔到都好惊喜🤭汤底有阵鲣鱼香,面质适中偏硬偏弹牙(我好钟意❤️)叉烧肉一般,我觉得屯门食嘅时候滑啲流心蛋个流心做得唔错,再浓味啲就更佳总括黎讲佢地嘅拉面真系好好食👍🏻 下次好想黎食到佢嘅猪骨拉面------------------------------🌟回头指数:9/10本身谂住要排好耐队,1:50去到,排左15分钟就入得👍🏻(虽然中午排好热,真系流哂汗🥹)佢2:15左右已经截左龙,大家想试就要预返时间啦。📍地址:奇迹拉面 ミラクル (旺角)旺角通菜街22号达明大厦地舖/ 喜欢我食评的朋友,请follow IG @yumyumyummy.tummy /
🍜 清汤酱油拉面 $79
当日猪骨汤卖晒,净返清汤可以选择,估唔到都好惊喜🤭
汤底有阵鲣鱼香,面质适中偏硬偏弹牙(我好钟意❤️)
叉烧肉一般,我觉得屯门食嘅时候滑啲
流心蛋个流心做得唔错,再浓味啲就更佳
🌟回头指数:9/10
📍地址:奇迹拉面 ミラクル (旺角)
旺角通菜街22号达明大厦地舖