2022-12-27
我心目中 全香港最好食嘅pokebowl系尖沙咀都开咗分店🫶🏻方便咗好多 超兴奋🤭位于重庆大厦旁边嘅新地下food court 新店比旧店嘅环境宽敞咗好多 坐得更加舒适🤓而且我觉得份量比起之前仲多 好癫饱到傻咗🤣🤭/ 其实黎都挣扎 每次都好想试吓店舖fix嘅配搭 但每次都有太多想食 最后都系会选咗自选😂唔知系咪个碗唔同咗大个左 变咗份量更加多😂就算拣咗半饭半沙律菜 饭嘅份量依然系好多好多 所以肚饿嘅人一定唔惊食唔饱🤭而且每分嘅配料比嘅份量都毫不吝啬 质素都好好 刺身好新鲜 仲可以选择双拼吞拿鱼三文鱼都食到🐟我几乎每次都叫嘅配料系海带芽🫶🏻胡麻豆腐🫶🏻蟹籽🫶🏻香菇🫶🏻酸姜(呢个我知唔系个个钟意食 好似阿婆先食咁但系好正🤭)🫶🏻但鸡蛋丝我觉得就唔好特别 冇咩味冇咩口感😗拣枝豆同八爪鱼嘅话就记得拣个浓味小小嘅汁会更加好食~蟹肉方面系真系新鲜一梳梳𠮶种 但系有少少腥味所以我还好~其实仲有好多配搭 咩都想食啲 又想食得清新啲嘅话 经过不妨去试吓💛但系如果你本身唔系好肚饿嘅话建议拣沙律菜底就够 🥗