2023-09-05
今日同朋友行街,突然好想食鸡煲,谂起附近有呢间鸡煲。之前都食过,味道都ok。咁就同朋友讲,不如食呢间。去到之后,餐厅其实坐满一半,唔算好忙。有个短发阿姐见到我地,问我几多位,问完之后就俾个qr code 我,叫我自己揾。 我:??? 我问佢个位系边,佢好唔耐烦咁指左个方向叫我过去。我入到去,企左系度几秒望下啲台个号码, 跟住个短发阿姐就大声呼喝,叫我行开。 呢一刻其实我已经想转身走,咁既服务态度我真系未遇过。茶餐厅都唔会有。我见都入左黎,同埋有几个朋友一齐,我都费事再揾第二间餐厅。照食啦。最搞笑系我坐左10分钟,qr code落左单,另一个阿姐行过问我地落单未,叫我地快少少,同我地讲限时两个钟。哗,唔知以为我食紧放题,散叫都要限时,仲要系我坐左10分钟咋,已经系度催我。之后都冇乜心情食,求其叫几样野就算。鸡煲普通啦,牛肉唔新鲜,$290一碟,呢个价钱咁既质素。。。我都费事再叫佢换,我都惊啲阿姐加料。 实在唔想再食。坐左一个钟多啲就走左。埋单仲要收我加一 火锅个汤都系摆个壶系度叫我地自己倒,真系好意思收我服务费。人均$300几,咁既价钱大把选择,呢间餐厅我就以后唔会再黎!!! 好耐冇
去到之后,餐厅其实坐满一半,唔算好忙。
人均$300几,咁既价钱大把选择,呢间餐厅我就以后唔会再黎!!! 好耐冇系香港食到一间服务咁差既餐厅,印象太深刻!!! 贴钱买难受
自问要求都唔算高,但呢间餐厅个服务都真系差到极点。