2010-12-09 23 浏览
我既第一篇食评, 也是"东京弁当"既第一篇食评! 请各位饮食界哥哥姐姐多多指教~据悉东京弁当乃香港第一间日式弁当外卖店, 坐落坑口连理街商场~初初会谂, 全港第一间, 点解唔拣旺角/ 铜锣湾等旺区呢? 去到就知道原因啦!因为不设堂食之余更没有bench/bar table, 所以一定要系住宅区先做到。 仲记得2年系冲绳食过人生最好味既弁当, 一个好好味既滑蛋猪扒饭, 个种美味到而家都历历在"口"!所以, 当我试呢个弁当既时候, 心里的确充满相当高既期望!不过等个阵, 我无聊问下舖头个哥哥觉得边个弁当最好味, 佢竟然同我讲: "其实呢, 话好味就唔系话真系好好味! 不过以咁既价钱, 算系唔错架啦~" 落完order, 大概等8分钟, 一大盒弁当就热辣辣送上了~~一打开个弁当, 仲有烟出, 就知道系即叫即做的~猪扒都系脆架!!! 底下仲有几条意粉垫底, 避免猪扒变"淋"~好有诚意啊~ 白饭上面有d黑芝麻, 好好味~~d配菜都好好味~ $29, 真系又平又抵!!! 不过可惜滑蛋猪扒饭暂停供应~下次一定要试第d款式!!!
我既第一篇食评, 也是"东京弁当"既第一篇食评!

请各位饮食界哥哥姐姐多多指教~

所以, 当我试呢个弁当既时候, 心里的确充满相当高既期望!

炸猪扒弁当 $29

一打开个弁当, 仲有烟出, 就知道系即叫即做的~
白饭上面有d黑芝麻, 好好味~~d配菜都好好味~

$29, 真系又平又抵!!! 不过可惜滑蛋猪扒饭暂停供应~
下次一定要试第d款式!!!
2010-12-08
8 分钟 (外卖自取)
炸猪扒弁当 $29
  • 炸猪扒弁当