2024-02-03
系加拿芬道,即尖沙咀厚福街度,呢间饿妈家姐,见都有好多特色小食,写明全港肠粉五大必食推介,又好多人系门口等,根据多人等就系好野嘅正律,应该系吾错同好食嘅,今次就试下啦。嗌左份日式鳗鱼炒肠粉,好好味啊,鳗鱼大大旧,而且肠粉仲炒得软硬适中,吾会太干吾会太淋,岩岩好,很香,而且酱汁配搭得好正,少少甜同咸咸地,好惹味,我是买回家食,自己再加左少少辣仲正,哈哈。佢地有吾少小食,有炸鸡脾啊,正呀,因为好少小食店有炸鸡脾了,佢做到外皮劲香脆,好有茶餐厅正宗炸鸡脾咁,系尖沙咀街头上有呢间,可以肚饿就买只食下真系爽啊。不过真系要等,吾怪得店外围住人,要耐心等候因为即炒即做,所以要预多d时间,或者嗌完再去附近行下先再过来拎吧。