2024-02-24
全港首创吉列三文鱼柳🍤🍣亲民价高质日式定食🇯🇵😍地铁站一出就到🥳🥳#sdm荃湾 #sdm日本菜 #sdm小店 💎 吉列三文鱼柳定食 $125必食💯💯 (😋:8.5/10)👍🏻:全港首创咁劲‼️‼️所以嗌咗嚟试吓🤭平时吉列牛就食得多🥩吉列三文鱼柳真系第一次!原来好正😍😍少少嘅三文鱼油香味🍣炸咗嘅脆皮加埋生生熟熟嘅三文鱼口感🍤正!我觉得仲好食过三文鱼刺身🤤👎🏿:。💎 吉列猪斧头扒定食 $178值得一试‼️ (😋:7.9/10)👍🏻:钟意食肉嘅你一定好钟意呢个🥩超大块嘅吉列猪斧头扒🍖完全系大过我手掌🤚🏻而且非常厚肉,肉质系厚实未算超级Juicy,但系唔会干争争🦴大份一定系卖点🤣最后我哋系食唔晒~👎🏿:。㊙️每个定食都会跟 面豉汤🍲茶碗蒸🥚沙律菜🥗同埋白饭一碗🍚我觉得茶碗蒸🥚系全个餐嘅重点‼️超好食🤤啲蛋超滑🍳而且真系落足料整💎 芝士年糕 (套餐追加+$18)值得一试‼️(😋:8.1/10)👍🏻:平时我唔太食年糕呢啲烟烟韧韧嘅咸食(偏食嘅我净系钟意食甜嘅烟韧🤭)但系呢个芝士年糕,估唔到都几高质芝士味浓郁🧀年糕烟靭程度啱啱好🍡系我钟意嘅口感😙 👎🏿:。💎 三文鱼腩刺身 (套餐追加+$38)值得一试‼️(😋:7
#sdm荃湾 #sdm日本菜 #sdm小店
💎 吉列三文鱼柳定食 $125
必食💯💯 (😋:8.5/10)
💎 吉列猪斧头扒定食 $178
值得一试‼️ (😋:7.9/10)
㊙️每个定食都会跟 面豉汤🍲茶碗蒸🥚沙律菜🥗同埋白饭一碗🍚
💎 芝士年糕 (套餐追加+$18)
值得一试‼️(😋:8.1/10)
👎🏿:。
💎 三文鱼腩刺身 (套餐追加+$38)
值得一试‼️(😋:7.8/10)
👍🏻:都切得厚身嘅,食落都算新鲜🍣
💎 Asahi 生啤 $58
可以一试✅(😋:7.5/10)
👍🏻:每嗌一杯Asahi生啤🍺就会送一份炸鸡🍗即刻觉得好抵!
💎 炸鸡 🍗 免费🆓
可以一试✅(😋:7.5/10)
👍🏻:以免费嘅价钱嚟讲就完全冇投诉嘅🤭🤭份量有三嚿,而且嚿嚿都大件,不过略嫌肉质唔够鲜嫩(如果要俾钱的话😂)
㊙️所有定食餐都可以‼️免费追加‼️白饭🍚及沙律菜🥗
环境:8/10
服务:8.8/10
价钱:人均$100-200
性价比:8/10
本店:📍 豚本家 (荃湾)
荃湾青山公路 - 荃湾段210号富华中心商场2楼B号舖
可以 follow @sikdmeh_foodie 支持下我哋😙 每星期都会更新唔同餐厅📍🍽带大家喺香港周围食💛
#香港 #香港好去处 #香港美食 #荃湾好去处 #荃湾美食 #荃湾cafe #荃湾黄店 #cafe #香港cafe #hkcafe #荃湾海之恋 #荃湾食咩好 #豚本家