2024-05-07 417 浏览
观塘有间居酒居竟然有得着和服之余仲有全港首部最大型既清酒机🍶重点系一个价钱就可以任饮,感觉好似去左转日本咁⛩️今次同男朋友叫左个特选二人餐同任饮清酒,放松下😚❤️清酒机任饮($188)清酒自助机一共有成36款清酒,岩哂酒鬼朋友仔❤️登记完之后,扫𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞就可以斟到酒,每次会出𝟑𝟎𝐦𝐥,可以比大家试多几款🤤𝐍𝐎.3 (纯米吟酿)黑龙酒造入口带有甜味,有少少碳酸气泡🫧𝐍𝐎.𝟐𝟐 (纯米吟酿)亀泉酒造 饮落酸甜平衡几清新,有白酒香🥃佐酒小食枝豆、鳕鱼干同自家制渍物,真系佐酒一流我本人中意鳕鱼干,脆口得黎会上瘾😋象拔蚌刺身刺身份量好多,食落爽脆之余又鲜甜,十分推介👍🏻厨师推介寿司四款分别有海胆、帆立贝、象拔蚌同赤贝,海胆充满海水味好新鲜,赤贝同象拔蚌够哂爽口,正❤️五色串烧拼盘有盐烧牛舌、 鸡皮、鸡软骨、大葱同白鳝,款款好有炭烧🤤重点推介白鳝肥美之余肉质爽弹,而且鱼皮仲烧得好香,值得一试😍澳洲M5和牛和牛油脂分布好平均,肉汁都丰富之余食落一啲都唔油腻,仲越食越想食😋牛肉瓦荞麦面估唔到咁好食,荞麦面沾上汤可以中和油腻感,再配埋牛肉更加香😚杂菌蚬清汤用料十足,入面嘅蚬肉好鲜甜,而且菇菌味好浓郁😍特色

❤️清酒机任饮($188)
清酒自助机一共有成36款清酒,岩哂酒鬼朋友仔❤️
𝐍𝐎.3 (纯米吟酿)黑龙酒造
入口带有甜味,有少少碳酸气泡🫧
𝐍𝐎.𝟐𝟐 (纯米吟酿)亀泉酒造
饮落酸甜平衡几清新,有白酒香🥃

佐酒小食
枝豆、鳕鱼干同自家制渍物,真系佐酒一流
我本人中意鳕鱼干,脆口得黎会上瘾😋

象拔蚌刺身
刺身份量好多,食落爽脆之余又鲜甜,十分推介👍🏻

厨师推介寿司四款

五色串烧拼盘

澳洲M5和牛

牛肉瓦荞麦面

杂菌蚬清汤
用料十足,入面嘅蚬肉好鲜甜,而且菇菌味好浓郁😍

特色雪花冰
波子汽水味嘅雪花冰口感绵密幼滑,而且甜度啱啱好,上面仲有只蝴蝶做装饰,打卡一流📸

巨峰提子乳酸
解腻一流,饮落酸酸甜甜,唔错👍🏻
2024-04-26