2020-11-24 31 浏览
最近系K11Musea 新开左全港首间以松露为主题嘅精品茶饮店🤩,将公认矜贵嘅食材—松露,突破传统食法😳,配搭岀奶盖,Mocktail🍸,沙冰🍧,甚至雪糕🍨,店舖所用松露都系产自意大利中部嘅Umbria,听落都觉得够晒吸引啊🤤🤤松露素奶盖南盖南非国宝茶 ($60)奶盖面头有新鲜即席刨嘅松露片同松露粉🤩,一拎上手就已经闻到松露独有嘅香气👃🏼👃🏼,非常突出,而奶盖系用燕麦奶同植物忌廉打岀黎,啱晒想健康同素食嘅朋友仔😏(唔晒惊无quota啦😂),口感creamy又够滑,茶底系南非国宝茶,只会系南非生产😌,所以好少见其他饮品店有,店员介绍到喱款茶系不含咖啡因(啱晒最近饮咖啡饮到手震嘅我😭😂),茶底饮落有淡淡清甜同木香气🌳,清香嘅南非国宝茶配香气浓郁嘅松露奶盖味道好有层次,有高级嘅感觉✨,饮完成杯奶盖茶,口腔入面依然留有松露香😂🥰,真系值得一试啊👍🏼👍🏼

松露素奶盖南盖南非国宝茶 ($60)

松露素奶盖南盖南非国宝茶
松露素奶盖南盖南非国宝茶