2017-07-22
全程有专人服侍,绕埋手就可以等食,第一次咁爽叹海鲜蒸锅! 由食鸡煲开始,就有专人烹调。蒸锅时又有专人计时同蒸火锅料,蒸完仲要分埋𩠌,中途又不断收碟换碟。店员全程Stand By,仲要好笑容好态度,服务真系甜心周到。野饮自己攞,两个大雪柜,多数人都攞Vita Coco 椰子水,好少见餐厅有得饮嘛,超市卖廿几蚊,梗要试吓 但事实佢味道一般,唔系太出众。先嚟前菜,四人或以下:$20一份,五人或以上就两份。豆角同木耳味道少少麻辣,又几好食。再嚟就系什锦刺身拼盘或招牌鸡煲,食肉兽嘅我地梗系拣鸡煲! 太辣又食唔到,唔辣又唔惹味,叫左BB辣。专人帮我地煮埋,控制火候,临尾仲加埋油炸鬼,煮完香喷喷,鸡肉好嫩滑,油炸鬼就仍然香脆。跟住将南瓜、排骨、米、蟹盖放入锅做粥底,就可以开始蒸海鲜。蒸锅海鲜一大盘,抬出嚟时都好震撼。见到人地个火锅海鲜拼盘,再对比自己个蒸锅海鲜拼盘,好似大好多㖞心里暗爽,我呢个真系明显靓料好多咁。仲有一碟新鲜鲍鱼:全部用料都好新鲜,有啲海鲜仲郁紧添龙虾、太子象拔蚌、日本大元贝、纽西兰大圣子、大连鲜鲍鱼、沙井鲜甜生蚝、新鲜肉蟹。因为系用蒸,所有海鲜都能够保持原汁原味,真系特别鲜同甜。龙
龙虾啖啖肉,颜色雪白,肉质结实,连个头都有好多肉。
呢个时候,一大锅绵滑粥底已经煮好。可按个人口味加入葱、芫茜同木鱼丝。
最后有有Heart甜品 - 牛奶奶冻,一人一杯,奶味特浓。
蒸锅位位$338,火锅位位$258。食得多火锅,咪试吓蒸锅啰,咁靓嘅海鲜,咁专人嘅服务,我地已经好满意。