2018-09-02
一入到餐厅,就觉得好光猛。全店以白色调为主,设计简洁,环境企理干净。基本上已经客满,如果有卡位坐会舒服d。云吞捞面($44)+蚝油($1)云吞捞面有6粒云吞(汤面只有4粒)。平时食既云吞都会夹杂肥肉,虾味少,肉味重。麦文记既云吞系全虾(2只虾,无肥猪肉),食落好有虾既口感,好食。唔算系好大粒,我一啖都可以食得哂。面条非常幼身,同平时食既有d唔同,算高质。面质烟韧,就咁食有d干,一定要配汤或蚝油一齐食。精髓系碗汤,捞面既汤有好浓郁既虾味,喜欢。(个人口味: 3.6/5)京都炸酱捞面($44)+豆浆($8)平时食既炸酱多数都系肉碎,而麦文记既炸酱系一条条既肉条(猪肉?),带有少少微辣。炸酱捞面同云吞捞面都系$44,感觉云吞捞面抵食d。”友人”就麻麻炸酱捞面。(个人口味: 3.1/5)整体而言,麦文记系速食之选。全虾云吞确实高质。云吞捞面比云吞汤面贵$10,除左多2粒云吞,好奇汤面既汤同捞面既汤系咪一样?面既份量系咪都差唔多?感觉云吞汤面($34)比云吞捞面($44)抵食,下次唔会再试捞面。见好多食客都有叫南乳猪手面(好大件猪手),有机会都想试下。如果要排队就不列入考虑。
云吞捞面($44)+蚝油($1)
(个人口味: 3.6/5)
京都炸酱捞面($44)+豆浆($8)
(个人口味: 3.1/5)