餐厅: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (海之戀商場)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
早几日同朋友喺荃湾夹完公仔之后发现原来海之恋商场入面有间超好食嘅韩国菜,比我喺韩国食到嘅仲更加好食😋钟意食韩国菜嘅你真系一定要过嚟试吓‼️我哋食咗:⬇️⬇️✨白切五花腩✨ $288用左特制香料细火慢炆过既韩国直送五花腩肥瘦均匀,鲜嫩既肉质Q弹多汁,唔燥之余仲有阵靓猪先有既鲜甜味,同超重胶原感既猪腩皮-齐就咁食都已经好鬼正👍🏻👍🏻配菜仲有齐来自韩国既青阳辣椒、芝麻叶,秘制韩国辣酱、韩国咸虾酱同新鲜生菜🥬;用嚟整番个辣酱蒜片生菜包猪肉,鲜香惹味到不得了‼️-啖-块超满足‼️✨半半炸鸡🍗✨ $208有原味、大邱辣酱、大葱丝同蜜味乳酪🧀️几款口味可以拣;小妹分别拣左原味同大邱辣酱口味,两者都肉汁多多,仲要皮簿香脆肉又嫩🥰其实都好难2拣-,如果-定要拣既话,好似辣酱味醒神d😆✨鱼介汤锅✨ $238呢个锅比我想像中份量多,够哂足料😍入面既鱼糕串、鱼豆腐、三式年糕同秘制既鱼介汤都系采用韩国进口,鲜甜味美,正宗韩国风味👍🏻✨香炸明太鱼✨ $98炸到金金黄黄既明太鱼酥脆可口又唔油;个阵独有既鲜味就好似漆黑中嘅萤火虫一样咁鲜明咁出众,出色‼️✨巨峰乳酸梳打✨ $48巨峰味好重,甜甜香香又够气,系小妹超中意既味道💗✨蝶豆

我哋食咗:⬇️⬇️

✨白切五花腩✨ $288

✨半半炸鸡🍗✨ $208

其实都好难2拣-,如果-定要拣既话,好似辣酱味醒神d😆

✨鱼介汤锅✨ $238

✨香炸明太鱼✨ $98

✨巨峰乳酸梳打✨ $48

巨峰味好重,甜甜香香又够气,系小妹超中意既味道💗

✨蝶豆花青瓜梳打✨$48

蝶豆花+清新既青瓜🥒梳打=超清爽既味道,边饮边食超解腻‼️

🛑Yadllie Plate

#YadlliePlate #海之恋美食 #香港美食 #香港韩国菜 #yadllieplate # #yadllieplatehk #荃湾美食 #香港探店 #荃湾探店 #香港必食餐厅#韩式烤鸡