2009-04-18 99 浏览
同朋友补祝生日,当中有位食斋,所以就拣左呢度喇!印度素食系第二次食,而呢间从来都冇黎过。餐厅位于商业大厦,要按门钟先入到去,电视播住既都系印度既流行曲MV,原来啲歌都几搞笑!呢度主要食客都系印度人,我地入到去真系有异类既感觉!打开餐牌,全部都系唔懂既英文,真系考起,唯有看图识字,不过有时都会出错,其中一味以为系𩠌黎,点知系面包,估佢唔到。由于唔识叫,所以求其叫左几款,不过共通点系全部都系面粉制,好似薄饼、烤饼...可能呢啲就系印度特色吧!而且味道相若,都系辣既,食到一半已经有少许胃唔舒服喇!咁多味我觉得最好食系一个似公司三文治既,好香牛油同沙律酱,但里面有青豆,未必个个钟意!另外好味既包括蕃茄薄罉同蕃茄脆饼,虽然两者饀料一样,但口感截然不同,后者带有很重胡椒味,系典型既印度小吃,必试。呢度真系好受印度人欢迎,本来想坐多阵,但见咁多人等位都唔好意思,就埋单走喇!可能啲野比较辣,落到楼先发现原来大家都唔够饱,只好转战别处,今次就当系感受下异国风情吧!P.S.墙上有蟑螂,要小心
同朋友补祝生日,当中有位食斋,所以就拣左呢度喇!

P.S.墙上有蟑螂,要小心

卖相好似公司三文治
薄罉
全部都系包类...
2009-04-01
庆祝纪念