2021-08-26 60 浏览
前几日先装修完 拥有呢个黄色外墙 远远都见到佢 好bright✨主打burger同pasta因为大概2:00pm 去 所以有late lunch menu 或者可以叫main menuLate lunch menu 就平好多 $50有找款式亦唔系main menu可以叫到另外仲有多人套餐内在环境唔算大 大概有三张四人枱 好多人都系takeaway落完单之后俾埋钱就可以等waiter上菜因为汉堡即叫即整 所以都等咗10分钟左右Main menu嘅汉堡可以加$18有小食同饮品 都几抵架1️⃣烤大啡菇汉堡 ($78)除咗大啡菇仲有好多其他料架话明芝士menu 咁就梗系有feta cheese仲有大大粒walnuts健康啲有蕃茄同菠菜🍔Burger包唔系嘉顿啲汉堡包 质感硬少少 所以整出来就整到外脆内软嘅质感加上佢搽咗大量牛油同蒜蓉 味道好香 似蒜蓉包🍄大啡菇烤得超好 咬落劲juicy 吱晒啲汁出嚟 而且茹味香 亦非常有质感仲落咗mayonnaise添 🍅蕃茄香甜多汁 另burger食落清新 冇咁干🥬菠菜都好新鲜 唔会苦 另外落咗black vinegar 所以少少酸味 食落冇咁生最特别同最好食一

主打burger同pasta

好多人都系takeaway

落完单之后俾埋钱就可以等waiter上菜
因为汉堡即叫即整 所以都等咗10分钟左右
Main menu嘅汉堡可以加$18有小食同饮品 都几抵架
1️⃣烤大啡菇汉堡 ($78)
除咗大啡菇仲有好多其他料架
话明芝士menu 咁就梗系有feta cheese
仲有大大粒walnuts
健康啲有蕃茄同菠菜
烤大啡菇汉堡

加上佢搽咗大量牛油同蒜蓉 味道好香 似蒜蓉包
仲落咗mayonnaise添

🍅蕃茄香甜多汁 另burger食落清新 冇咁干
最特别同最好食一定系feta cheese同walnut嘅配搭 第一次食 估唔到咁正
🧀feta cheese同一般芝士好唔同 佢似greek yogurt或者cottage cheese质感 比较foamy/ creamy
用羊奶制成但唔臭
然后味道出比较咸 好惹味🤤
之后walnut好香脆 又食到佢阵香nut oil味
非常夹味 新颖嘅配搭👍🏻成个burger最出众嘅地方

2️⃣Ginger grapefruit soda with mango puree
呢个系特饮 卖相好夏天feel

不过都系非常解渴嘅
姜味气水

4️⃣薯条配芝士酱
呢个小食系跟餐嘅
用新鲜真薯仔整🥔比较粗身 所以可以品尝到薯仔香味 同埋薯仔沙沙地嘅感觉
炸得十分香脆 耐咗都仲脆🍟
特别于佢冇乜点落盐 然后唔用茄汁 因为就系想大家欣赏到芝士酱味道
芝士酱比较流芯 好易点
味道上唔太重 只系微微食到芝士味
我自己都ok 不过如果大家系芝士控可能就会觉得佢淡味
薯条配芝士酱

5️⃣意大利肉丸手工濶条面 ($78)
面可以拣通粉 意大利粉 濶条面
意粉就麻麻地 面质唔太烟韧
酱有香草味同蕃茄汁 用真蕃茄整 所以有啲酸
我都系试吓味 所以冇食肉丸
意大利肉丸手工濶条面
Burger真系好好食👍🏻见佢啲西冷牛扒burger好似好正 下次有机会再试
唔食肉 真系可以试吓我依个portobello burger💕
不过意粉就比较普通
服务超级好 多数后生仔女 主要系个男仔serve 超有礼貌之余好细心 帮我地计点叫饮品抵啲 同埋见我整污糟咗自动俾tissue我 走嘅时候又话下次见 超friendly😌
环境ok 系窄少少 但系几有feel
CP值一般 如果late lunch menu超抵食 否则main menu $80-$100一个burger就差唔多 今餐三个人 叫埋饮品都系$300 平均$100一个人
起上环揾食可以试试!
用餐优惠
试食活动