2022-11-04
全部都系蛋🍳🥚🤩最近呢间专食蛋既餐厅越开越多,好耐之前试过觉得无咩特别,今次再战睇下会唔会有惊喜🤔🧡炖牛肉蛋包饭 $118牛肉呢个份量远比想像中多!有6-7旧,可惜太硬,有部分系肥油,要用d力先咬得开,而且唔太入味,同想像中既味道有d出入🤧🤧至于蛋包饭,正名应该叫旋风蛋饭吧🫠🫠🥲始终香港真系好难食到真系包住d饭个款蛋包饭,但蛋煮得好滑再加上日本蛋加持系好食既😚如果配菜多d菇应该会更加有口感🤣🤣🧡和牛肉酱意粉(配慢煮蛋)$98呢个就真系非常普通🤨但有慢煮蛋捞落个意粉系好食既,不过略嫌意粉太幼,食落无咩口感😣🧡大阪烧风八爪鱼烧 $78呢个好食😗😗好有章鱼烧风味,酱同蛋比例啱啱好,唔会话抢左对方既味,蛋煮得软绵绵,配合八爪鱼粒粒就更加有口感!推介🥳🥳🥳之前去既时候做紧万圣节甜品,见到卖相非常吸引🥹🥹不过太饱就无试到,希望下次可以试到疏乎里pancake🤣味道:8/10性价比:8/10📍 たまご园 (荷里活广场) (钻石山)钻石山龙蟠街3号荷里活广场2楼282号舖📌人均消费: $101-200#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #pasta #foodiegram
🧡炖牛肉蛋包饭 $118
至于蛋包饭,正名应该叫旋风蛋饭吧🫠🫠🥲
如果配菜多d菇应该会更加有口感🤣🤣
🧡和牛肉酱意粉(配慢煮蛋)$98
呢个就真系非常普通🤨
🧡大阪烧风八爪鱼烧 $78
呢个好食😗😗
之前去既时候做紧万圣节甜品,见到卖相非常吸引🥹🥹
不过太饱就无试到,希望下次可以试到疏乎里pancake🤣
味道:8/10
性价比:8/10
📍 たまご园 (荷里活广场) (钻石山)
钻石山龙蟠街3号荷里活广场2楼282号舖
📌人均消费: $101-200
#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去处 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic#hkfoodblog #打卡餐厅 #cafe #LF钻石山 #义大利菜 #手工意粉 #西餐 #美食推介 #香港美食推介 #香港美食推荐 #tamago #たまご#tamagoen