2022-11-25
今日继续做朋友外卖速递员,旺角真系美食集中地,尢其登打士街,各式特色美食应有尽有。今次揾到呢间对正好景商场嘅「鱼事者」,因为想试下佢嘅鱼面。小店蓝绿色非常抢眼,小店旁更设有立食专区,提供舒适位置给客人享用食物,非常贴心。食物以鱼相关为主打,鱼面、鱼多士、鱼狗肠、鱼乒团等…… 鱼鱼鱼。《辣你唔死麻辣鸭丝鱼面捞》($38/半份),原来鱼面可以咁好食,鱼面爽弹。配上鸭丝,更有青瓜丝、葱丝及红椒丝,最重要系个辣汁,记得要捞匀碗底麻辣汁先食。好有西川风味嘅食法。《绵绵芝士汁吉列猪扒鱼面捞》($38/半份),洒上香草、紫洋葱粒、蕃茄粒同紫菜丝,混和秘制芝士汁,并吉列猪扒加沙律酱,立即变成和风口味嘅食法。《无猪肉烧卖》($20/8粒),有原味、芫茜或陈皮味,可以单、双并。我就最钟意一定要加埋辣椒豉油食。《炸鱼狗肠-和风紫菜》($28),大大条,咬落超超超爽弹,铺上大量紫菜丝、木鱼丝,配埋和风味酱汁超正。《夏菊罗汉果茶》($18),食完啲辣野同炸野,饮番支夏菊罗汉果茶,滋润一下先。罗汉果味浓,用料十足。如果吾想企系到等,朋友仔记得扫埋附图之QR Code 。咁就可以舒舒服服落定单先,然后就可以轻轻松松
辣你唔死麻辣鸭丝鱼面捞(半份)
绵绵芝士汁吉列猪扒鱼面捞(半份)
陈皮/芫茜 冇猪肉烧
炸鱼狗肠-和风紫菜
夏菊罗汉果茶
如果吾想企系到等,朋友仔记得扫埋附图之QR Code 。咁就可以舒舒服服落定单先,然后就可以轻轻松松有鱼面食啦。不过紧记落单同时必须同时确认付款先至得架。
最后要比个like 女店长,人靓又细心,而且好有心机,原来每个外卖袋都划左不同公仔及写了简单字句。有惊喜,令大家平淡枯燥嘅生活带点乐趣。