2021-07-10
终于试到依间成日都劲多人ᏴᎾᎾK既餐厅 🎉🎉可以一次过解到自己✌🏻个思乡病 ❣️餐厅系主打✌🏻个地方既菜👇🏻分别系👇🏻1️⃣ 台湾菜🇹🇼 • 2️⃣ 日本菜🇯🇵台湾野食有 💁🏻♀️ 卤肉饭🍚 • 牛肉面🥩🍜 • 三杯鸡🐔 • 夜市小食🌙🧆… 日本野食有 💁🏻♀️ 串烧🍢 • 明太子 • 鳗鱼🌊🐍 • 炸生蚝🦪… ~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪ 午餐 ☀️ LUNCH SET ▪▫️ 木玥卤猪手便当 ($76) 🐷🤲🏻🍱(珍珠米 转🐃🍚安格斯卤肉饭 +$10)(除卤猪手🐷🤲🏻外 另有配 鸟蛋🥚 • 泡菜 • 肉松 • 青瓜片🥒)本身一上枱,同行朋友话🤩真系好丰富🤤惊自己未必食得晒😧 最后梗系……..🤰🏻卤猪手 : 有成4 / 5旧,面少少🤏🏻焦香,个汁好香浓,卤得超入味 😋Q弹🧏🏻♀️ 软淋淋✨处理得好好冇猪毛💯朋友一路食一路讲骨胶原🧏🏻♀️骨胶原🧏🏻♀️补到劲多骨胶原🧏🏻♀️好正呀💃🏻饭🍚系用珍珠米,粒粒分明,转配埋安格斯卤肉🥩牛味劲香😚肥瘦适中,捞饭真系一流🤪(第☝🏻次食到唔系用猪肉碎🙅🏻♀️🐷既卤肉,估唔到系可以咁好食🙆🏻♀️ 依$10
可以一次过解到自己✌🏻个思乡病 ❣️
餐厅系主打✌🏻个地方既菜👇🏻分别系👇🏻
1️⃣ 台湾菜🇹🇼 • 2️⃣ 日本菜🇯🇵
▪ 午餐 ☀️ LUNCH SET ▪
▫️ [06] 木玥卤猪手便当 ($76) 🐷🤲🏻🍱
(珍珠米 转🐃🍚安格斯卤肉饭 +$10)
本身一上枱,同行朋友话🤩真系好丰富🤤
惊自己未必食得晒😧 最后梗系……..🤰🏻
Q弹🧏🏻♀️ 软淋淋✨处理得好好冇猪毛💯
饭🍚系用珍珠米,粒粒分明,转配埋安格斯卤肉🥩
牛味劲香😚肥瘦适中,捞饭真系一流🤪
(第☝🏻次食到唔系用猪肉碎🙅🏻♀️🐷既卤肉,
估唔到系可以咁好食🙆🏻♀️ 依$10一定一定✨要加)
仲有肉松同3️⃣只鸟蛋,朋友话配料多到,
就黎可以啖啖饭都唔同🤣
👆🏻另外2️⃣款都配有 • 伴碟小食有🐥鸡丝🥒青瓜👇🏻
▫️[02] 红烧牛肉面 ($65) 🔥🥩🍜
第☝🏻啖梗系要试左汤底先啦,汤底牛味🐮浓得黎好清甜😌
系白萝卜🤍🥕熬出黎既甜唔系🙅🏻♀️加糖个种,
饮落一d都唔觉得油👍🏻
牛肉有3️⃣大旧,炆得够淋,又入味👏🏻
用既系幼身🤌🏻台湾面,烟韧有咬口🤓
白萝卜完全冇渣🤩 ,红/白萝卜都好甜😋
旁边仲有炸干葱 & 腌菜可以俾你加落面食🤗
▪ 野饮Drinks ▪
ᏞᏌNᏟᎻ 跟餐
🔸(+$6) 可拣(冻❄️/热🔥) 柠茶🍋 柠水🍋 咖啡☕️
🔸(+$28) 可拣任何一款特饮🍹🧉
我地就拣左💁🏻♀️
▫️ (冻❄️) 木玥🏅招牌水果茶 • 西柚 百香果 (+$28)
杯面有一片西柚 • 青柠💚,
带少少酸🤏🏻岩晒我🥰
▫️ (冻❄️) 木玥⚜️黄金水果茶 • 凤梨 百香果 (+$28)
杯面有一片凤梨🍍 • 青柠💚,少少甜😚
水果茶🍹超大杯!平时出去食野,杯野饮要就住就住饮🥲
依杯完全唔洗👏🏻
水果茶唔会好甜,好FᎡᎬᏚᎻ,又健康。
特别系夏天🥵饮,解暑真系一流🌬
2️⃣杯入面都好多水果粒粒✨真材实料🤗
都有百香果籽 • 雪梨 • 橙 🍊• 凤梨🍍既粒粒……
枝搅搅系匙更,俾你可以舀黎食🥄
▪ 小食Snacks▪
▫️[10] 蛋黄炸芋球 ($48)
炸到金金黄黄⚜️胀卜卜,但食落一d都唔油腻✌🏻
好ᏚᎷᎾᎾᎢᎻ既芋泥🧏🏻♀️中间加左少少🤏🏻蛋黄馅,
🤏🏻少少咸🤏🏻少少甜,外皮少少🤏🏻烟韧😳
我地当甜品留最后食,好完美既一餐呀🥰
🔺其中一位店主是半岛酒店前厨师🏆👨🏻🍳
🔺平日ᏞᏌNᏟᎻ (12:00 - 15:00)唔洗加一。
🔺用餐时间 (ᏞᏌNᏟᎻ☀️ 60mins • ᎠᏆNNᎬᎡ 🌙90mins) 🍽⏳
🔺餐厅最近系元朗朗屏开左新分店🎊
🔺简单日式🇯🇵风格装修,环境舒服😌
🔺店员服务一流👍🏻劲细心🥰又 N͙I͙C͙E͙好留意住客人,
系眼神望一望👀都即刻主动走埋黎问你有乜需要🏃🏃🏻♀️🏃🏻♂️
🔺餐厅入面有🚾🚻,系干净🙆🏻♀️🙆🏻♂️