2018-05-22
夏日热辣辣最好食个雪糕或者饮杯冻野啦。早两日同朋友行街经过APM,醒起Movenpick好似有间新开既专卖店系附近,就谂住去睇下,买球雪糕食。我地4、5点去,行到一田都见几多人急急脚行去movenpick,见有几个人围住雪糕柜(可能拣紧雪糕)我地决定快手拣要几球雪糕比左钱先,废事睇睇下排长龙。太多味想试,最后拣左Triple Fantastic,任拣三只味两大个雪糕柜超多拣Triple Fantastic 三重奇幻杯点左Maple walnut, Creme brûlée同Expresso好好食!雪糕超浓厚,令人想一啖啖慢慢品尝个waffle够脆够香,中和返雪糕既甜味。隔离好多位坐。附近都系卖酒、冻食、简单热食,可能楼底高,环境都ok唔会觉得嘈。P.S 好钟意只匙羹,够长唔会整污糟手
两大个雪糕柜超多拣
Triple Fantastic 三重奇幻杯
P.S 好钟意只匙羹,够长唔会整污糟手