2018-06-05
上星期日午市同朋友来食自助餐,见价钱咁抵,200几蚊就有刺身中西日式任食,午市自助餐由12点半开始,咁啱个日好热,同朋友早左入去,点知....全部都系团,仲要系本地团....团唔紧要,(个人见解)有一堆教会既人包左半个场咁济,未入去佢地已经开晒咪,好似搞自己event咁,利申好尊重佢地既自由,但开晒咪真系会骚扰付近既食客.....一搭正12点半,所有人好似赛跑咁跑出去,都几有气氛,d教友都唔例外好欣赏呢度既午市有刺身柜,刺身好新鲜,鲜味足够,嫩滑肥美三文鱼,唔只,格离仲有个寿司🍣位,但系好快比人领晒d三文鱼寿司,领剩d紫菜卷寿司,所以没影..味道就一流,拍得住放题质素,但,但,但但刺身司傅态度真系差,体谅人多得一个人会做到好炆,但客人有礼貌咁选择食咩鱼,佢都会啤一啤客人,客人话想要墨鱼,佢就点都会比八爪鱼🐙,不过有d客人好无礼貌咁指住要咩要咩,个d又系令佢有脾气既诱因,其实大家都要有礼貌介绍泰式青咖哩,甜辣香!呢个我食左好多,蒸三文鱼头配豉汁,估唔到三文鱼咁西式,配合中菜既蒸法同酱料,好香,肥美之余,反而没个种肥腻济既感觉呢个推介,肉骨茶,要话好饮到好似马来西亚同新加坡个d味就一定没,
介绍泰式青咖哩,甜辣香!
呢个推介,肉骨茶,要话好饮到好似马来西亚同新加坡个d味就一定没,但起码足料,师傅一定会装料比客人,大大旧猪骨,冬菇,浓汤,仲可以选择米粉/油面配汤底,斋汤都得!
野饮正常,算多选择,冻甘吉柠檬同橙汁,冰水
甜品正常
雪糕大大筒,其望唔好太高,建议食传统既朱古力味就得
总结,假日下午lunch buffet 都只系二百头,尖沙嘴旺区,老牌酒店,真系算抵食好味!