餐厅: 大快活 (英皇大廈)
资讯:

2017-06-18 198 浏览
又一抵食茶餐之选,就系大快活的烚蛋热狗包+春卷,连餐饮只系 $23,用埋 COUPON 减 $3,即系 $20 而已,一个字,抵!大快活的鸡翼和春卷几入味,尤其是后者,唔似大家乐果 D 咁,内馅笋多过乜,炸得又油又散,跟餐只得一条。反之,大快活的春卷除左入味之外,共有 3 条,腌得好入味好香口,唔太油,里面 D 馅有菜有肉有红萝卜等。至于个烚蛋热狗包,搽牛油后上面有生菜有沙律酱,蛋是烚蛋 (系一整只切片,唔系我三两片),感觉几轻怡。

题外话/补充资料: 呢个餐 (呢间分店黎讲) 好抢手,2 点开始下午茶时段,有好几次我 2:10PM 来到买,点知已售罄!...
2017-06-15