2022-01-01
等左好多地既屯马线终于开通喇!真兴奋!我地特别安排左一个土瓜湾美食团一日游,第一站紧系唔小得喱间在土瓜湾区屹立60年既清真牛肉馆啦!由于当日是屯马线刚刚开通,成个九龙城都布满著海量既人群,清真牛肉馆都唔例外,堂食起马要等90分钟,外卖都要等30分钟起跳....由于我地时间有限,唯有叫外卖自取啦清真牛肉饼 $44两块牛肉饼外层好薄好脆,皮薄馅靓,一啖咬落去个牛肉饼d汁喷哂出来,牛肉味好香浓,带一点点膻味,肉汁肥美,鲜嫩多汁,好正!完全明白点解佢可以红足半个世纪,希望下次有机会试下佢其他食品价钱有少少贵,但哩个味道绝对值得一试,好难忘好好食😋餐厅入面唔算好大,同埋都几逼...地下感觉油淰淰...老店的感觉,建议大家唔好拣d繁忙时间来试,会舒服好多,同埋果日爆哂单好混乱,我地原本叫果份牛肉饼居然比左第二个客,好彩佢地叫厨房即刻整番比我地,所以其实唔止等半个钟🤣
清真牛肉饼 $44两块
价钱有少少贵,但哩个味道绝对值得一试,好难忘好好食😋