2009-03-14
宵夜12点去食粥, 叫左个牛肉粥同埋皮蛋瘦肉粥佢既皮蛋我食过好多次, 非常好味, 系糖心的, 好少见, 佢仲要啰黎煲皮蛋瘦肉粥, 超好味, 不过佢既瘦肉系丝状的, 唔系一旧旧, 所以好易咬, 实在唔错牛肉粥既牛肉好滑, 不过睇怕都系梳打粉"那"过佢先会咁林啦, 但系份量都好足不过我要评价一下佢既油炸鬼, 我朋友叫左油炸鬼, 6蚊, 正常丫, 但系上台时得一碟剪开哂既油炸鬼, 望落有d古怪, 我醒目仔就一于揾下究竟系点既一点事. 最后比我发现佢成碟油炸鬼只系得两个头!!!!!! 正常应该一孖有4个头架嘛, 唔怪之得咁少啦, 我问佢点解碟油炸鬼得咁少, 佢话缩左水㖞~我就话成碟得两个头咋㖞~唔似系缩水㖞~佢话趺左啰, 我即刻去睇下佢d油炸鬼究竟系点既一回事啦~~原来佢d油炸鬼系比一条人架咋~有时可能剪开左连一条都无, 但收人地6蚊啰, 离哂谱, 本来佢d粥好好食, 但我都系要劣评佢既生意手法啦, 厄人!!最衰系我地拆穿左佢之后佢话比返我, 但只系剪左4分1条比我昆我水, 之后再有人叫油炸鬼时, 个亚姐先话油炸鬼6蚊得半条架咋, 跟住后面有个口痕友话: 吓~油炸鬼半条都有得卖架咩?