2024-06-07
呢日放假带小朋友出去旺角,揾咗间好型嘅cafe食午餐。门外黑色反光落地玻璃窗,餐厅入面都系黑色为主调。楼底高,采光好,感觉舒服悠闲。🌟自家制忌廉磨菇猫耳朵意粉[慢煮鸡扒]慢煮鸡扒有辣味,小朋友食唔到,职员好贴心,将鸡扒分开另上。慢煮鸡扒煮得软腍入味,不会很辣,有稍微煎香,鸡皮香脆。猫耳朵意粉亦煮得软腍,索晒忌廉汁同磨菇香味。🌟香煎三文鱼配柠檬芝士忌廉意大利饭个人口味是很喜欢煮得软腍的意大利饭,所以我好喜欢呢道菜,意大利饭索晒忌廉汁,好似炖饭咁,口感湿润。三文鱼亦煎得香脆,入面仍然嫩滑不柴口👍🏻。🌟千层苏日式梳乎厘松饼个人觉得餐厅做的梳乎厘松饼比专门做梳乎厘松饼的店,做得更出色,非常软滑,蛋香味十足。🌟橙香气泡咖啡黑啡加橙汁加气泡水,呢个配搭原来都好好饮。🌟抹茶鲜奶奶香味中和了绿茶的苦涩味, 十分不错。当日午餐时间一点后比较多人,好多人放假行街,来享受休闲时光。餐厅用心制作食物同咖啡,值得推介。
🌟自家制忌廉磨菇猫耳朵意粉[慢煮鸡扒]
🌟香煎三文鱼配柠檬芝士忌廉意大利饭
🌟千层苏日式梳乎厘松饼
🌟橙香气泡咖啡
黑啡加橙汁加气泡水,呢个配搭原来都好好饮。
🌟抹茶鲜奶
奶香味中和了绿茶的苦涩味, 十分不错。