2020-10-15
因为好友生日~所以去左ammo度食港女下午茶,呢个都系好友指名要去的于是就由好友负责卜台哈哈原来个TEA SET仲会送一人一个Mr. Men & Little Miss限定款式既杯子,除左可以拣角色之外,仲可以系上面印上指定英文名未食已感觉系性价比好高的下午茶SET🤤·来到的时候,由于朋友迟到了,所以冇得坐窗边比较靓嘅位子坐(大家见到网红照就会明白),坐左系高櫈位置,感觉系坐得最唔舒适的,但亦幸运没有坐在普通座位,因为与随离枱太近的话不方便我们拍照打卡🤣下午茶饮品可以拣花茶或者热朱古力,热朱古力系有Mr. Men & Little Miss不同角色造型的朱古力,浸在已煮热的牛奶中,成日浓郁的朱古力饮品,为了打卡当然要选这个啦到了主角三层下午茶塔,先介绍甜的,上面是角色造型嘅曲奇(两款)、印有角色图案的马卡龙、盆栽款的曲奇慕丝,还配上三种颜色的朱古力试管,俾我地可以为卡通曲奇填色哈哈!真系好得意底层系两个原味scone,配上啦草莓果酱同忌廉,酱上面装饰上对比色的花花朱古力,小小的装饰已感受到餐厅好有心思,绝唔求其中层系咸点,有每人两件三文治,系D咸火腿/鱼/青瓜等组成既,普普通通啦~ 不
于是就由好友负责卜台哈哈
未食已感觉系性价比好高的下午茶SET🤤
中层系咸点,有每人两件三文治,系D咸火腿/鱼/青瓜等组成既,普普通通啦~ 不过佢既咸挞同肝酱慕丝就非常讨好,尤其是肝酱慕丝,细滑得黎上面配上一块香脆多士,配起上黎唔会腻,非常平衡。
服务都系非常之好,店员好有礼貌,我地查询可唔可以坐窗口位都礼貌回应已俾人卜左,叫佢地都好快回应
最后俾大家睇埋个杯,早啲预订可以系餐厅直接拎
如果太近订座日期订嘅话就要自己去PMQ既专门店拎啦
我地当日就顺道去埋PMQ拎埋个杯, 即场影俾大家睇下(遮住左我地个名哈🤪)
总括而言,整个下午茶SET都系好有心机嘅,见到佢地特别制作左模具去整呢套角色既曲奇、朱古力、装饰等,就睇得出绝对唔系求其整个下午茶个种
非常推荐小资女孩去庆祝同打卡👍