2023-05-11
平时我爸爸妈妈每逢放假都好钟意去西贡行下放松下,特别Cafe 又多,又近海边环境食完可以行吓咁而除咗西页大街嘅Cafe,静少少、人流冇咁多嘅海傍街都有间唔错嘅小店💛爸爸妈妈系常客,仲知老板Eric同老板娘系Angel,真系Feel 到佢哋成日嚟🤣爸爸话钟意呢度气氛好,同样系小店,但就由两位老板亲力亲为佢哋成日都好好笑容🥰,感觉好温馨,食物同咖啡又有心思👍作为客都会觉得特别亲切~ 所以会成日回头帮衬﹗南瓜忌㢘鸡肉意大利面 $88Menu上面特别提醒会有少量蟹碎, 鲜蟹肉味道鲜味,意粉份量够 南瓜酱味道自然清甜蕃茄蘑菇茄子意大利粉 $78茄子摆得好整齐,煮得软腍蕃茄嘅味道都系好自然,又唔会太淡或者太浓,啱啱好意式芝士配素菜饭团配酸忌廉 $48估唔到素菜饭团系炸的😂😂好得意,食落外层硬脆,口感超香口入面热辣辣又好Creamy,食落仲会拉丝😍味道都好味﹗呢个真系比较少食到,完全唔似饭团🤣芒果椰子蛋糕 $42榛子朱古力蛋糕 $42两件蛋糕系唔算好大件,但食得出味道浓郁特别系芒果味最怕假,佢呢度系好天然清新𠮶种~唔会死甜另外朱古力蛋糕嘅榛子味都好出,虽然价钱嚟讲,Size唔算好大,但味道系好味的,
爸爸话钟意呢度气氛好,同样系小店,但就由两位老板亲力亲为
佢哋成日都好好笑容🥰,感觉好温馨,食物同咖啡又有心思👍
作为客都会觉得特别亲切~ 所以会成日回头帮衬﹗
南瓜忌㢘鸡肉意大利面 $88
Menu上面特别提醒会有少量蟹碎,
鲜蟹肉味道鲜味,意粉份量够 南瓜酱味道自然清甜
蕃茄蘑菇茄子意大利粉 $78
茄子摆得好整齐,煮得软腍
蕃茄嘅味道都系好自然,又唔会太淡或者太浓,啱啱好
意式芝士配素菜饭团配酸忌廉 $48
估唔到素菜饭团系炸的😂😂好得意,
食落外层硬脆,口感超香口
入面热辣辣又好Creamy,食落仲会拉丝😍
味道都好味﹗呢个真系比较少食到,完全唔似饭团🤣
芒果椰子蛋糕 $42
榛子朱古力蛋糕 $42
两件蛋糕系唔算好大件,但食得出味道浓郁
特别系芒果味最怕假,佢呢度系好天然清新𠮶种~唔会死甜
另外朱古力蛋糕嘅榛子味都好出,
虽然价钱嚟讲,Size唔算好大,但味道系好味的,
个人会建议个饼底可以再实正啲就更好,而家吉落都系有啲松~
Cappuccino
咖啡嘅卖相系格仔~好特别﹗
味道偏Nutty~ 都好香﹗
系我会觉得唔错嘅咖啡。
食物虽然系好正常,但意粉主食呢啲都唔过 $100,相比其他Cafe,都真系唔算好贵~
所以我都会话性价比嚟讲都算OK㗎﹗加埋咖啡同甜品都唔算好贵地咁😛
不过呢度真。小店,位置唔多,外面好似得 1-2张户外枱畀有毛孩嘅主人一齐坐~
但坐得都舒服的,更重要系有独立厕所﹗