2009-03-16 4 浏览
再次光临金宝小食店,对上一次已经系两个月前既事了,因为公司调左我去荃湾上班,所以很少落旺角呢..今日唔知听日事,而家都唔想好豪咁食饭,两个人食,"毕直"最好一百蚊左右,谂起嚟呢度,因为加埋一餐只系差唔多咁既价钱,仲无加一,餐厅气氛ok (当然唔系豪装), 女友唔会诈型~食左一碗生牛肉粉,一客泰式海南鸡饭,另外再加一碟春卷(而家卖$12,半价),再加碟生菜(话跟餐$6),一杯三色冰同一杯青柠梳打,埋单$136...生牛肉粉上次印象系唔错,今次味道更好,因为个汤味道够浓,加一些金不换同青柠汁落d汤度,感觉更越南feel^^, 不过生牛肉唔算好好食,中等质素咁啦,可能因为热汤渌过之后牛肉既味都无左..海南鸡饭鸡比之前有点进步,因为之前食比较鞋口,但系今次就滑番,鸡味比较清,系白烚𠮶种味道,所以淡d,但系个汁都够酸够辣够开胃,美中不足系鸡肉唔系起骨,同之前喺泰国食有d出入,饭就好香口春卷做promo$12五条,价钱好合理,个酸汁做得好好味,不过d馅就少左d,但系作为小食都合格了,何况只系$12~唔就脚吖最衰,要喺荃湾返工,仲成日要ot,如果唔系都成日嚟食,但愿黑暗日子快d过去,经济快d好番啦.

唔就脚吖最衰,要喺荃湾返工,仲成日要ot,如果唔系都成日嚟食,但愿黑暗日子快d过去,经济快d好番啦..