2008-04-20 16 浏览
两个人去食晚餐,朋友既食力好明显比我好得多啦,我地一人叫左个set,之后就一齐share 黎食: 我地叫左一个炒杂菜、烟鸭胸沙律同埋一个牛扒(系用烟肉包住件扒,而个心就酿左芝士既)。至于甜品,朋友就叫左佢地好出名既朱古力三角,我就食左一个自家制既菠萝雪糕拌生果。个烟鸭胸好入味,不过觉得实左d,作为主菜佢都几够饱架,沙律菜新鲜而且个汁又唔肥,好开胃。个炒菜系用茄汁炒左之后再焗既,上台个阵仲系爽脆既,唔错~ 反而我个牛扒既配菜就好好味,件牛都好味,而且做到全熟之余又唔鞋口,不过可能佢件芝士唔得啦,我觉得配合唔到件牛啰。个朱古力三角朋友话真系好重朱古力味架,边个钟意食朱古力既就一定啱食。而我个雪糕好似以前牛奶公司个种菠萝雪糕咁,有粒粒鲜菠萝系入味,又唔太甜,配埋生果好fresh架。