2019-01-12 257 浏览
【 Saturday Vibes 💥 又大份又好食】➖➖➖➖➖呢间西餐厅真系十分十分十分推介❗️😚虽然佢地叫自己做 green waffle但系佢地嘅dinner set嘅水准竟然超晒班😆❗️dinner set有餐汤+main dish 同佢地嘅招牌waffle 做甜品 😍 Main 好好食 薯蓉够creamy 同时亦唔会压到太烂 保留左啲口感 连伴碟嘅蔬菜都唔会求其🤤我地将佢碟上所有野清晒🤣🤣 唯一要挑剔嘅地方系佢地鱼嘅肉质普通咗少少 😭😭 嘿 仲有啊 呢间小店气氛好好 好有情调 店员又nice 好适合情侣去 你 识做啦 😏💏!➖➖➖➖➖偏私主观评价💁🏻‍♂💁🏻‍♀💁🏻‍♀️WI: 真系完全估唔到佢咁好食!!😳 本身上咗餐汤个阵 我觉得普普通通 🙊🙈 但我而家绝对会因为佢个main而encore啊!!😍😍😍 个人觉得质素仲好过出面好多高级餐厅 !! 龙脷柳上面放咗啲杏仁 令到鱼嘅味更出 同埋冇咁简单 👀 其实佢地嘅waffle系好出名 今次食完我觉得佢系世界第一 😂 好脆而且好有蛋香 (迟啲出post介绍!!❤️)主菜同甜品可以同时兼顾 难得难得 😎➖➖➖💁🏻‍♂️WU:我会话呢间野嘅
【 Saturday Vibes 💥 又大份又好食】
偏私主观评价💁🏻‍♂💁🏻‍♀
➖➖➖
💁🏻‍♂️WU:我会话呢间野嘅上菜速道系慢到有啲怀疑人生
但系真系几surprise 一间sell waffle 嘅铺头个main 会好好食‼️佢地嘅white sauce 调得好好 🤤好浓味 而且唔会落好多面面 令到佢太thick 同食落一旧旧😛不过个鱼系真心有啲可惜 🙁食落似一般嘅龙脷枊 如果对鱼冇特别高嘅要求🙆🏻‍♂️其实已经系一流嘅main 绝对值得一试💁🏻‍♂️如果你系好钟意啲有咬口嘅鱼 我相信佢嘅其他嘅main or 其他鱼应该会几好食 可以一试‼️💕
Dinner Set:
杂果沙律/餐汤 +
香煎龙脷柳 伴杏仁 +
半份窝夫/w雪糕/w生果 ➡️$188
➖➖➖➖➖
Green Waffle Diner (中环)
中环嘉咸街35-39号嘉豪大厦地舖