2017-03-19
星期日的下午,又系同大宝四出揾食的时间。谂起好耐都无一盅两件,就去左呢间观塘区几出名既新式点心店试下。吉吉点位于观塘裕民坊上面的某条巷仔,对于唔系住观塘既细宝黎讲,拎住Google map都揾左一阵,第一个感觉系,果然好隐世!对食物质素既期待感高左!入到店,见到店内位置都几迫,无计啦,香港地寸金尺土,好彩客人唔算多,如果唔系,都应该会几迫。首先系蜜瓜脆脆卷,颜色好靓,闻落好香。食落口第一个感觉,好脆,但系濑野,劲油啊!好明显系炸完无吸好油就上碟,同埋明明系炸既,入面馅料完全唔热,外面脆但内里未够热蜜瓜味好假,过甜,同大宝一人食左一旧就再食唔到落去,差评凤爪几入味,可能无豆豉,食落无咁惹味。当第一件入口既蜜瓜脆脆卷令我大失所望之后,已经对吉吉点既点心无晒期望。呢个虾肠鲜虾好爽口,肠粉够晒皮薄,但系!点心最基本既野都做唔到!佢唔热架!!只系微暖!一间主力食点心既铺头,竟然连最最最基本既热辣辣点心都做唔到当日仲食左其他香口野既,谂住差极有限啦,点知粉浆多过饀,真系宁愿唔食仲有,光顾当日撞岩听到厨房师傅同楼面员工嗌交,由厨房嗌到出楼面,客少都唔系咁样当啲客无到好明显对出品同运作都无好好管理,真
当日仲食左其他香口野既,谂住差极有限啦,点知粉浆多过饀,真系宁愿唔食 仲有,光顾当日撞岩听到厨房师傅同 楼面员工嗌交,由厨房嗌到出楼面,客少都唔系咁样当啲客无到好明显对出品同运作都无好好管理,真系唔明点解会咁多好评